Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 23χρονη Πάτρα κορονοϊός: Διασωληνώθηκε μετά από πρόωρο τοκετό
ΕΛΛΑΔΑ

23χρονη Πάτρα κορονοϊός: Διασωληνώθηκε μετά από πρόωρο τοκετό

23χρονη Πάτρα κορονοϊός: Στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο νοσηλεύεται διασωληνωμένη 23χρονη.

Στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο νοσηλεύεται διασωληνωμένη 23χρονη καθώς νόσησε από κορονοϊό και εμφάνισε σοβαρές επιπλοκές. Η 23χρονη, που ήταν έγκυος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με δέκατα πριν από πέντε ημέρες και διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό.

Οι γιατροί προχώρησαν άμεσα σε πρόωρο τοκετό και στη συνέχεια διασωλήνωσαν μητέρα και βρέφος. Όπως γράφει η τοπική ιστοσελίδα PatrasTimes.gr, το βρέφος βρέθηκε αρνητικό στον κορονοϊό και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ωστόσο, η κατάσταση της μητέρας κρίνεται σοβαρή, καθώς πάσχει από βαριά πνευμονία. Το Mega μετέδωσε πως πρώτα κόλλησε ο πεθερός της 23χρονης και στη συνέχεια κόλλησαν η σύζυγός του, ο γιος του και η νύφη του.

Στη ΜΕΘ 15χρονη μαθήτρια με επιπλοκές στην καρδιά

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας βρίσκεται 15χρονο κορίτσι, που είχε νοσήσει με κορονοϊό και παρουσίασε επιπλοκές στην καρδιά. Ειδικότερα, η 15χρονη από το Αγρίνιο νοσηλεύεται στην ΜΕΘ COVID και παρουσιάζει οξεία μυοκαρδίτιδα. Η κατάστασή της είναι σταθερή και δεν έχει χρειαστεί να διασωληνωθεί. Οι γιατροί εκτιμούν ότι αν και αυτό το 24ωρο η υγεία της είναι σταθερή το κορίτσι θα διαφύγει τον κίνδυνο. Πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό μεταφλεγμονώδους συνδρόμου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ρίου. Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τους προχθές το βράδυ. Η 15χρονη αρχικά ένιωσε πόνους στο στήθος και έτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου.

Εκεί, διαπιστώθηκε υψηλή τιμή στην τροπονίνη και περιστατικό οξείας μυοκαρδίτιδας. Η συγκεκριμένη εξέταση της καρδιακής τροπονίνης ανέβηκε (για την ακρίβεια διπλασιάστηκε) σε δεύτερη εξέταση που έκαναν στο κορίτσι μόλις μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η 15χρονη είχε νοσήσει με κορονοϊό πριν από 2 μήνες. Είναι το τέταρτο περιστατικό με το αυτοάνοσο MIS-C στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών. Τα περισσότερα περιστατικά MIS-C ξεκινούν να εμφανίζονται από 2 με 3 εβδομάδες μετά τη νόσηση με κορπνοϊό και φτάνουν όπως στην περίπτωση της 15χρονης, ακόμα και τους 2 μήνες μετά το θετικό τεστ κορονοϊού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις