Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ”Ινδιάνος” – Νέα Σμύρνη: Ο συνήγορός του θα προσφύγει κατά της προφυλάκισής του
ΕΛΛΑΔΑ

”Ινδιάνος” – Νέα Σμύρνη: Ο συνήγορός του θα προσφύγει κατά της προφυλάκισής του

''Ινδιάνος'' - Νέα Σμύρνη: Σοκάρουν οι διάλογοι των αστυνομικών μετά το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη

Ανακοίνωση σχετικά με την προφυλάκιση του «Ινδιάνου» για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του αστυνομικού στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης εξέδωσε ο δικηγόρος του. Στην ανακοίνωσή του ο κ. Παύλος Σαράκης χαρακτηρίζει «άκρως εσφαλμένη» την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως για προσωρινή κράτηση του εντολέα του.

Η ανακοίνωση του δικηγόρου:

Η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως περί προσωρινής κράτησης του εντολέα μας είναι άκρως εσφαλμένη, αφού δεν υφίσταται ούτε υπόνοια εμπλοκής του στα θλιβερά γεγονότα της Ν. Σμύρνης. Ιδιαίτερα μετά την ανασκευή της αρχικής επιβαρυντικής κατάθεσης του γαμπρού του, ο οποίος με την εν γένει συμπεριφορά του μαρτυρεί ότι είναι ένα πρόσωπο ανισόρροπο και κακόβουλο, με ψυχική ροπή στη μυθοπλασία. Θα προσβάλλουμε άμεσα την απόφαση, προκειμένου να αποκαταστήσουμε τόσο τη νομική θέση του εντολέως μας, όσο και το κύρος της Δικαιοσύνης.

Σοκάρουν οι διάλογοι των αστυνομικών μετά το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη

Το φως της δημοσιότητας είδαν το Σάββατο οι διάλογοι που κατέγραψαν οι αστυνομικοί την ώρα της δολοφονικής επίθεσης στον αστυνομικό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας άκουγαν ζωντανά τις κραυγές του πλήθους που προέβαινε στην επίθεση στον 27χρονο αστυνομικό. Είχαν εισαγγελική διάταξη για τον 22χρονο οποίος είχε κατηγορηθεί τον περασμένο Ιανουάριο για την επίθεση της αναρχικής συλλογικότητας «Μασόβκα» στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο 22χρονος και ο 23χρονος μιλούσαν την ώρα των επεισοδίων στο τηλέφωνο. Την ώρα όμως που εξελίχθηκε η επίθεση κατά του αστυνομικού έβαλαν στην τσέπη τους τα κινητά τους τηλέφωνα ωστόσο ήταν ανοιχτά και έτσι οι αστυνομικοί άκουγαν φράσεις από το πλήθος που έκανε την επίθεση. Μερικές από τις φράσεις ήταν οι εξής: «Σκοτώστε τον», «πάρτε τα όλα», «βγάλτε του το παντελόνι».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις