Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βασίλης Μάγγος ξυλοδαρμός: Η επιστολή του πατέρα του άτυχου νέου στον Τσίπρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Μάγγος ξυλοδαρμός: Η επιστολή του πατέρα του άτυχου νέου στον Τσίπρα

Βασίλης Μάγγος ξυλοδαρμός: Τι αναφέρει η επιστολή που έστειλε ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου στον Αλέξη Τσίπρα

Επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, του νέου που έχασε τη ζωή του σε ηλικία 27 ετών, έκανε γνωστό από το βήμα της Βουλής το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Στο γράμμα ο πατέρας του παιδιού ζητεί από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να αναφερθεί στον θάνατο κατά την διάρκεια της ομιλίας του. «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα κλείσω με κάτι που θεωρώ υποχρέωση.

Έλαβα ένα προσωπικό γράμμα από τον πατέρα του παιδιού που έχασε τη ζωή του, του Βασίλη Μάγγου» είπε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας. O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι δεν δύναται να γνωρίζει ότι αν ο Βασίλης Μάγγος έχασε τη ζωή του εξαιτίας του αναίτιου ξυλοδαρμού που υπέστη από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, τονίζοντας, όμως, ότι οφείλει να συνηγορήσει υπέρ της άποψης πως είναι χρέος της Πολιτείας να διερευνήσει το περιστατικό.

Τι αναφέρει η επιστολή του πατέρα

Θέλω να σας παρακαλέσω, στη συζήτηση στη Βουλή για την αστυνομική βία, να σας παρακαλέσω θερμά, στην προσπάθεια και αγώνα που έχουμε μπροστά μας, για τη δικαίωση της μνήμης του παιδιού μας, να αναφέρετε και την περίπτωσή του: Στις 13 Ιουνίου 2020, στοχευμένα και συνειδητά, χτυπήθηκε ανηλεώς χωρίς να αποτελεί απειλή, τραυματίστηκε, βασανίστηκε και στο τέλος πάλι συνειδητά, πετάχτηκε από τους αστυνομικούς στο δρόμο έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, μισοπεθαμένος και αβοήθητος, χωρίς να διαπιστωθεί τίποτε εις βάρος του και χωρίς να του απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Φωτο: Ο Βασίλης Μάγγος

Αυτό το γεγονός ήταν η έμμεση αιτία που οδήγησε το παιδί μας στο θάνατο. Αυτό είναι μια τεράστια εγκληματική ενέργεια του κράτους και ιδιαίτερα του υπουργείου που είναι ταγμένο στην υπηρεσία προστασίας του πολίτη και για την οποία ενέργεια παρά τη δέσμευση του Χρυσοχοΐδη, μέχρι στιγμής εγώ και η οικογένειά μου δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για το πόρισμα της ΕΔΕ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις