Καθαρά Δευτέρα – Καιρός Αρναούτογλου: “Αλλάζει το σκηνικό” με βροχές και καταιγίδες

ΕΛΛΑΔΑ

Καθαρά Δευτέρα – Καιρός Αρναούτογλου: “Αλλάζει το σκηνικό” με βροχές και καταιγίδες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Anisa Ntaouti

Καθαρά Δευτέρα - Καιρός Αρναούτογλου: Ο χειμώνας δεν τελείωσε ακόμα και από την Καθαρά Δευτέρα περιμένουμε έντονα καιρικά φαινόμενα.

12.03.2021 | 15:55

Βροχές και ισχυροί άνεμοι εκδηλώνονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η αστάθεια στον καιρό θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Το μεγάλο ερώτημα φυσικά είναι τι θα γίνει την Καθαρά Δευτέρα, όταν και ο κόσμος θα θελήσει να βγει μια βόλτα για τα Κούλουμα και να πετάξει τον παραδοσιακό χαρταετό. Σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού, κ. Σάκη Αρναούτογλου, τα δεδομένα για την Καθαρά Δευτέρα δεν είναι ευνοϊκά για βόλτες. Όπως τονίζει, ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τους ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικά όσα γράφει στην προειδοποίησή του για την Καθαρά Δευτέρα ο Σάκης Αρναούτογλου: «Φίλες και φίλοι όπως τονίστηκε και τις τελευταίες ημέρες μέσα από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 μεγάλη προσοχή θέλει η Καθαρά Δευτέρα κυρίως από πλευράς ανέμων καθώς αυτοί θα ενισχυθούν σημαντικά κυρίως στα δυτικά κεντρικά και τα νότια, όπου και δεν αποκλείεται οι ριπές τους τοπικά να ξεπεράσουν και τα 9 μποφόρ προκαλώντας ίσως και προβλήματα! Στις περιοχές όπου το χρώμα παραμένει λευκό οι άνεμοι δεν φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν τα 6 με 7 μποφόρ! Για οτιδήποτε νεότερο φυσικά και θα υπάρξουν λεπτομέρειες και στα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 αλλά και φυσικά μέσα από τη σελίδα μου στο Facebook!». Με εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου.

Καιρός Σάββατο

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι στα νότια θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Καιρός Κυριακή

Στα νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς στη νότια νησιωτική χώρα μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Καθαρά Δευτέρα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και από το μεσημέρι βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, κυρίως τις βόρειες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα από το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από τα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Δείτε την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου:

Δείτε ακόμη:

Reuters: Η Ελλάδα από τον Μάιο ετοιμάζει ξαπλώστρες και ομπρέλες για τους τουρίστες
Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τις δύο 15χρονες – Τις μέθυσαν και τις βίασαν
Για πολύ χειρότερα προειδοποιεί ο Σκουτέλης – “Ανάσα” για Κούλουμα και… ξανά παράταση
Exit mobile version