Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΣΥΡΙΖΑ Νέα Σμύρνη: Ο Παναγούλης, πρώην βουλευτής, κατηγορεί ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ Νέα Σμύρνη: Ο Παναγούλης, πρώην βουλευτής, κατηγορεί ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση

ΣΥΡΙΖΑ Νέα Σμύρνη: Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα μέσω ανάρτησής του στο Facebook, για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. «Από εχθές το πρωί νωρίς μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έπαιρναν μηνύματα ή τηλεφωνήματα “όλοι το βράδυ στη Νέα Σμύρνη”. Τα μηνύματα ήταν από οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Σε εμένα δεν ήρθε, αλλά ήρθε σε πολλούς φίλους μου που ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ και έχουν αποχωρίσει», είπε ο κ. Παναγούλης μιλώντας στο Mega και συνεχίζοντας τόνισε ότι η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ «ήταν στην πρώτη γραμμή». «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταβληθεί σε τροχονόμο του κορωνοϊού. Αν χθες εδώ στην Αττική είχαμε 1.500 και πλέον κρούσματα αυτό οφείλεται σε αυτές τις συγκεντρώσεις που γίνονται καθημερινά. Είτε για τον πολυδιαφημισμένο Κουφοντίνα, είτε για άλλα θέματα».

«Χθες υπήρχαν δεκάδες κουκουλοφόροι εκεί. Είναι υπεύθυνος ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει καθημερινά 2-3 χιλιάδες ανθρώπους που τους μετακινεί καθημερινά», συνέχισε και απαντώντας στην ερώτηση αν κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υποκινεί τα επεισόδια είπε «στο μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής συγκέντρωσης και άλλων συγκεντρώσεων αυτή είναι η πραγματικότητα. Βεβαίως υποκινεί τα επεισόδια. Γιατί δεν έχουν γίνει ποτέ επεισόδια όταν την κινητοποίηση την έχει κάνει το ΚΚΕ; Γιατί υπάρχει περιφρούρηση».

Διαβάστε αναλυτικά τη χθεσινή ανάρτηση του κ. Παναγούλη:

«Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους δήμους της Αττικής, ήταν η σημερινή συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη. Πιο συγκεκριμένα κλήθηκαν μέλη από τη Γλυφάδα, ΄Άλιμο, Ελληνικό, Παλαιό Φάληρο, Ηλιούπολη, Καλλιθέα, Μοσχάτο και από δήμους του Πειραιά.. ΄Έτσι ξέρει ο Τσίπρας να κάνει αντιπολίτευση, με συγκεντρώσεις για τον Κουφοντίνα και σαν την σημερινή…. Γι΄αυτό φτάσαμε στην Αττική να έχουμε 1.500 κρούσματα όπως σήμερα. ΠΗΡΕ ΤΟ ΡΙΣΚΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓIA TH METAΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΟΓΩ COVID 19 ( όπως εξάλλου δήλωσε πρόσφατα ) …. ΑΙΣΧΟΣ… ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ…».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά»

Ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του επέλεξε να αναφερθεί με έμμεσο τρόπο στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως με γραπτή του δήλωση είχε απευθύνει έκκληση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην παρακινεί τους πολίτες να κατέβουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εν μέσω έξαρσης της πανδημίας. Είχε μιλήσει για πράξη ανευθυνότητας ενώ είχε καλέσει προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα να «αναλογιστεί τις ευθύνες του». «Είναι πλέον προφανές πως τα χθεσινά θλιβερά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και η εικόνα του αιμόφυρτου αστυνομικού δεν ήρθαν από το πουθενά. Το έδαφος είχε καλλιεργηθεί από το κλίμα μίσους που είχε καλλιεργηθεί τις προηγούμενες μέρες με αφορμή το επεισόδιο της Κυριακής και την εικόνα αστυνομικών να δέρνουν πολίτη», λένε χαρακτηριστικά από το Μέγαρο Μαξίμου και μάλιστα φωτογραφίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ως τον «υποκινητή» των διαδηλώσεων εναντίον μιας «δήθεν» αστυνομοκρατίας.

‘Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας’

«Τη στιγμή που οι πολίτες δίνουν σκληρή μάχη και το Σύστημα Υγείας υφίσταται πίεση ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύουν στις πλατείες των “νεοαγανακτισμένων” κι από την άλλη κραυγάζουν ότι «η Ελλάδα θα γίνει Μπέργκαμο», τονίζουν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο οποίος και την προσεχή Παρασκευή θα πετάξει το μπαλάκι στον Αλέξη Τσίπρα. «Είδαμε εικόνες βίας που δεν προέρχονταν από την πλευρά της Αστυνομίας, η οποία δέχθηκε επίθεση με καπνογόνα, ρόπαλα και πέτρες με αποτέλεσμα να δούμε, ένα νέο παιδί, έναν αστυνομικό αιμόφυρτο στο δρόμο. Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για «πογκρόμ βίας και αυταρχισμού σε οικογένειες και νέους ανθρώπους», όπως ισχυρίζεται. Θα λάβει στη Βουλή από τον Πρωθυπουργό τις απαντήσεις του», λένε χαρακτηριστικά από το Μέγαρο Μαξίμου, με τις εικόνες ουσιαστικά από τη Νέα Σμύρνη να γίνονται επιχείρημα από τον πρωθυπουργό.

«Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας. Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω” δήλωσε με έμφαση στο τηλεοπτικό μήνυμα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συστήνοντας “αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία” σε όλους.

Την Παρασκευή Μητσοτάκης και Τσίπρας θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή, στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης για την αστυνομική βία που κατέθεσε για το θέμα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις