Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γρηγόρης Γεροτζάφιας – ΣΥΡΙΖΑ: Η ανάρτηση που εξόργισε τη ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γρηγόρης Γεροτζάφιας – ΣΥΡΙΖΑ: Η ανάρτηση που εξόργισε τη ΝΔ

Γρηγόρης Γεροτζάφιας ΣΥΡΙΖΑ: Μια ανάρτηση του στο facebook του Γρηγόρη Γεροτζιάφα για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ , χαρακτηρίζοντας τον άτυπο σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε μια ανάρτηση του καθηγητή αιματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης Γρηγόρη Γεροτζιάφα, για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Ο κ. Γεροτζιάφας, όπως υποστηρίζει η ΝΔ, φέρεται να ανήκει στο ευρύτερο περιβάλλον του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξαιτίας της παρουσίας του στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το “νέο ΕΣΥ”, όπως άλλωστε και πολλοί άλλοι διακεκριμένοι ιατροί και επιστήμονες.

Η ανάρτηση του Γεροτζιάφα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook που προκάλεσε της αντίδραση της είναι η εξής:

Στην πλατεία της Νεας Σμυρνης εγινε δημοσιος βασανισμος ενος πολιτη
Τα συνταγματικα δικαιωματα παραβιαζονται συστηματικα
Τα ανθρωπινα δικαιωματα παραβιαζονται συστηματικα
Η μιση χωρα, ενα χρόνο μετα την εναρξη της πανδημιας κινδυνευει να γίνει Bergamo
Το υπουργειο υγειας εν μεσω πανδημίας ειναι βαρκα στο γυαλο
Ο παιδεραστής Γεωργιαδης συμβουλος του πρωθυπουργου προστατευθηκε κ ο Λιγναδης καλύφθηκε μεχρι το τελος.
Βλεπουμε εδω κ δεκα μηνες τον θανατο του εμπορακου και την υποβιβαση του εργατη στο επιπεδο του σκλαβου
Η εθνικη κυριαρχια ειναι κουρέλι
Η ακροδεξιά συμμορία πρεπει να πέσει με λαϊκες κινητοποιήσεις
Τα κόμματα και οι οργανώσεις της Αριστερας εχουν σημερα τεράστια ευθύνη. Δεν πρεπει να αφησουν την ακροδεξια συμμορια να μετατρεψει την χωρα σε συγχρονο μετεμφυλιακο κρατος.
Να βγουν απο τον λήθαργο και τον φοβο της πανδημιας κ να προκαλεσουν λαικες κινητοποιησεις τωρα.

Γρηγόρης Γεροτζάφιας: Η απάντηση της ΝΔ

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως ο καθηγητής “ανάμεσα σε διάφορα άλλα παραληρηματικά, καλεί με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον κόσμο της Αριστεράς “να βγει από τον λήθαργο και τον φόβο της πανδημίας”. “Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει μονότονα ότι η Αττική θα γίνει Μπέργκαμο και ταυτόχρονα αντιδρά σε οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας, ο άτυπος σύμβουλος του κ. Τσίπρα για θέματα Υγείας, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ανάμεσα σε διάφορα άλλα παραληρηματικά, καλεί με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον κόσμο της Αριστεράς “να βγει από τον λήθαργο και τον φόβο της πανδημίας” και “να προκαλέσει λαϊκές κινητοποιήσεις τώρα”.

Λες και η πανδημία είναι λήθαργος κι όχι πραγματικότητα, ο κ. Γεροτζιάφας που είχε προ ημερών περίοπτη θέση στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το “νέο ΕΣΥ” και τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για τη δημόσια υγεία στη χώρα μας, καλεί τον κόσμο στο δρόμο. Η ελάχιστη συνεισφορά του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του στην κοινή προσπάθεια θα ήταν να σταματήσουν να συμβάλλουν στην μετάδοση του ιού καλώντας σε πορείες και να μην επιδίδονται σε ακτιβισμό που υπονομεύει τα μέτρα. Αλλά δυστυχώς κάνουν ακριβώς το αντίθετο”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

Γρηγόρης Γεροτζάφιας: Ποιος είναι

Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας γεννήθηκε το 1967 στη Θεσσαλονίκη και είναι πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Μόλις τελείωσε την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 1992 για να εκπαιδευτεί στη “αιμόσταση – θρόμβωση”. Προέρχεται από εργατική οικογένεια. Ιδρυτικό μέλος της Σοσιαλιστικής Σπουδαστικής Ανεξάρτητης Κίνησης η οποία στη συνέχεια εντάχθηκε στις Αριστερές Συσπειρώσεις Φοιτητών. Υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου φοιτητών της Ιατρικής Σχολής, εκπρόσωπος των Αριστερών Συσπειρώσεων στο κεντρικό συμβούλιο της ΦΕΑΠΘ και της ΕΦΕΕ κι αργότερα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ειδικευομένων Γιατρών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το alfavita.gr.

Σήμερα είναι είναι αναπληρωτής καθηγητής αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie (Paris VI) στο Παρίσι και Υπεύθυνος του Τμήματος Θρόμβωσης και Αιμόστασης του Service d’Hématologie Biologique του Πανεπιστημιακού ΝοσοκομείουTenon στο Ανατολικό Παρίσι. Συντονίζει την ερευνητική ομάδα Θρόμβωση και Καρκίνος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie (Paris V I) και ανάλογα ερευνητικά προγράμματα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Είναι συγγραφέας πολλών πρωτότυπων επιστημονικών άρθρων σε έγκυρα διεθνή περιοδικά. Συμμετέχει σε διεθνείς ομάδες ειδικών για την σύνταξη και εφαρμογή κατευθυντηρίων οδηγιών για την θεραπεία της θρόμβωσης.

Από τα ιδρυτικά μέλη της ένωσης France-Gréce Solidarité pour la Santé και συμμετέχει στο πανεπιστημιακό κίνημα με την ενωτική αριστερή λίστα Réinventer l’Université του Πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie και στο νοσοκομειακό κίνημα με το Mouvement de défense de l’hôpital public. Συνδέεται με την CGT Ile de France και την League de Droit de l’Homme.

Στις ευρωεκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ είχε κατέβει επίσης υποψήφιος σε αυτοδιοικητικές εκλογές του ίδιου κόμματος. Το 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ο ίδιος έχει πλούσια δραστηριότητα μέσω της προσωπικής τους σελίδας του Facebook σχολιάζοντας όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις