Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα Σμύρνη επεισόδια: Κάτοικοι βρίζουν τους μπαχαλάκηδες από τα μπαλκόνια
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη επεισόδια: Κάτοικοι βρίζουν τους μπαχαλάκηδες από τα μπαλκόνια

Νέα Σμύρνη επεισόδια: Κρανίου τόπος η Νέα Σμύρνη - Σοβαρά επεισόδια και άγριες συμπλοκές.

Οι εικόνες που προκλήθηκαν από αντιεξουσιαστές το βράδυ της Τρίτης στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Σμύρνης, είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός άνδρα της ομάδας «Δράση» της ΕΛΑΣ. Οι «μπαχαλάκηδες» είχαν έρθει προετοιμασμένοι για επεισόδια καθώς σύμφωνα με την ΕΛΑΣ πριν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατασχέθηκαν δεκάδες βόμβες μολότοφ ενώ μετείχαν και άτομα με μπετόβεργες.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΡΑΣΗ τραυματίστηκε, όταν δέχτηκε χτυπήματα από ομάδα αντιεξουσιαστών. Λίγο μετά πριν από τις 21:00 έγινε γνωστό ότι τραυματίστηκε και δεύτερος αστυνομικός. Τα εκτεταμένα επεισόδια συνεχίζονται στα στενά της Νέας Σμύρνης που έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Ισχυρή η παρουσία της Αστυνομίας στον δήμο.
Στο σημείο έσπευσε μοτοσικλετιστής διασώστης του ΕΚΑΒ, ο οποίος παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία αστυνομικό, ενώ λίγο πριν από τις 20:00 έφτασε και ασθενοφόρο, για να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Παράλληλα, αντιεξουσιαστές προκάλεσαν ζημιές σε οχήματα, πυροδοτώντας τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων της Νέας Σμύρνης. Σε βίντεο που κυκλοφορεί στα social media φαίνονται κάτοικοι της περιοχής να φωνάζουν και να βρίζουν τους αντιεξουσιαστές από τα μπαλκόνια τους για την κατάσταση ασυδοσίας που δημιουργήθηκε.

Δείτε ακόμη: Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που ξυλοκοπούν τον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα κουκουλοφόρων αποσπάστηκε από το κυρίως σώμα της συγκέντρωσης και άρχισε να πετά πέτρες και μολότοφ κατά αστυνομικών που σχημάτιζαν κλοιό ασφαλείας γύρω από το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. απάντησαν με χημικά και οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές. Οι κουκουλοφόροι έριξαν κάτω από το μηχανάκι έναν αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν αγρίως, προκαλώντας σοβαρά τραύματα στο κεφάλι του αστυνομικού.

https://twitter.com/NIKSOTIROPOYLOS/status/1369348828156067844?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1369348828156067844%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fellada%2Fnea-smyrni-katoikoi-brizoyn-toys-antiexoysiastes-apo-ta-mpalkonia-toys

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις