Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

01

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα παιδιού 2021 αίτηση: Πότε κλείνει η πλατφόρμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού 2021 αίτηση: Πότε κλείνει η πλατφόρμα

Επίδομα παιδιού 2021 αίτηση: Πότε αναμένεται να λάβουν το Επίδομα Παιδιού οι δικαιούχοι.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αίτηση Α21 που αφορά στο Επίδομα Παιδιού 2021 άνοιξε στις 25 Φεβρουαρίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 12 Μαρτίου το απόγευμα. Ο ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε πότε κλείνει η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής της α΄ δόσης του 2021. Συγκεκριμένα η πλατφόρμα θα κλείσει στις 6 το απόγευμα  στις 12 Μαρτίου προκειμένου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «να ξεκινήσει η διαδικασία της πληρωμής της 1ης Δόσης 2021 η οποία θα πραγματοποιηθεί την 31-3-2021».

Ο ΟΠΕΚΑ καλεί, επομένως, όσους δεν έχουν υποβάλλει ή δεν έχουν οριστικοποιήσει την αίτησή τους να το πράξουν άμεσα ώστε να τους χορηγηθεί το επίδομα Παιδιού. Για να χορηγηθεί το επίδομα Α21, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Επίδομα Παιδιού: Ποσά

  •  Πρώτη κατηγορία έως 6.000 ευρώ
  • Δεύτερη κατηγορία 6.001-10.000 ευρώ
  • Τρίτη κατηγορία 10.001- 15.000 ευρώ
Γυναίκα παιδί ηλιοβασίλεμα

Το ποσό του επιδόματος εξαρτάται από τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και αφορά:

  • Για την πρώτη κατηγορία 70 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον 70 ευρώ για το δεύτερο και άλλα 140 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε επιπλέον των 3 παιδιών
  • Για τη δεύτερη κατηγορία 42 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο παιδί, επιπλέον 42 ευρώ για το δεύτερο και 84 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο
  • Για την τρίτη κατηγορία 28 ευρώ τον μήνα για το πρώτο παιδί, επιπλέον 28 ευρώ για το δεύτερο και επιπλέον 56 ευρώ για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Πατουσάκια μωρού

Δείτε ακόμη:

Αναδρομικά κληρονόμων: Πότε γίνεται η καταβολή στους δικαιούχους
Επίδομα θέρμανσης: Πότε πληρώνεται η δεύτερη δόση
Συντάξεις Απριλίου 2021: Οι ημερομηνίες πληρωμής των δικαιούχων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις