Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Ξύλο Νέα Σμύρνη: Καταδικαστική ανακοίνωση του δήμου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ξύλο Νέα Σμύρνη: Καταδικαστική ανακοίνωση του δήμου

Ξύλο Νέα Σμύρνη: «Οι εικόνες που είδαμε σήμερα στην Πλατεία δεν τιμούν ούτε την πόλη μας, ούτε τους πολίτες, ούτε την Αστυνομία».

Με ανακοίνωσή του το βράδυ της Κυριακής, ο δήμος της Νέας Σμύρνης αναφέρθηκε στα επεισόδια που έλαβαν χώρα αρχικά στο άλσος της περιοχής και γενικεύτηκαν αργότερα ανάμεσα στους πολίτες και την αστυνομία. Τονίζοντας ότι οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν τιμούν κανένα, ούτε τους πολίτες, ούτε την Αστυνομία, ο δήμος επισημαίνει ότι τα μέτρα έχουν κουράσει τον καθένα και κοινός στόχος είναι να ξεπεραστεί η πανδημία με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Νέας Σμύρνης: «Οι εικόνες που είδαμε σήμερα στην Πλατεία δεν τιμούν ούτε την πόλη μας, ούτε τους πολίτες, ούτε την Αστυνομία. Είναι δύσκολο να τηρούνται τα μέτρα, αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα μέτρα έχουν κουράσει τον καθένα. Η συνύπαρξη στον δημόσιο χώρο είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες αλλά και οι κανόνες δημόσιας υγείας πρέπει να τηρούνται από όλους για να διασφαλίσουμε το υπέρτατο αγαθό της ζωής. Η υπομονή όλων μας δοκιμάζεται καθημερινά, κοινός στόχος να ξεπεράσουμε την πανδημία με τις λιγότερες απώλειες».

Δήμος Νέας Σμύρνης

Ξύλο Νέα Σμύρνη: Οργή στο πανελλήνιο

Οργή στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η ακραία στάση των αστυνομικών στη Νέα Σμύρνη κατά τη διάρκεια απλού ελέγχου για την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό, με τις Αρχές αλλά και την κυβέρνηση να αναζητούν ευθύνες, την ώρα που η μία πλευρά “πετά το μπαλάκι” στην άλλη. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει διατάξει ΕΔΕ, μετά τα θλιβερά βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα και δείχνουν αστυνομικό να χτυπάει πολίτη, ενώ οι συνάδελφοί του τον έχουν ακινητοποιήσει και τη στιγμή που ο πολίτης φώναζε «πονάω». Στην ανακοίνωση της αστυνομίας γίνεται λόγος για απρόκλητη επίθεση 30 ατόμων κατά της Αστυνομίας, την ίδια ώρα που γίνεται λόγος για διενέργεια ΕΔΕ. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως αστυνομικοί της ΔΙΑΣ επέβαλαν πρόστιμο σε μια οικογένεια τα μέλη της οποίας δεν φορούσαν μάσκες, άλλοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για αυτή τους την κίνηση, με αποτέλεσμα στη συνέχεια η κατάσταση να ξεφύγει εκτός ελέγχου.

Νέα Σμύρνη επεισόδια

 

Ξύλο Νέα Σμύρνη: Ξύλο και προσαγωγές

Ωστόσο, σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, δύο νεαροί με μάσκες, συνομιλούν με τους αστυνομικούς όταν η λεκτική αντιπαράθεση ξέφυγε με τον αστυνομικό στη συνέχεια να χτυπάει με το γκλοπ έναν από τους νεαρούς. Στη συνέχεια η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, με τον κόσμο να φωνάζει στους αστυνομικούς να σταματήσουν τη βίαιη επίθεση. Λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε διαδήλωση στην περιοχή κατά της αστυνομικής βίας με 300 περίπου άτομα, όπου είδαμε νέο κύκλο επεισοδίων με την αστυνομία. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χημικών προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος. Οπως τονίζει η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με την επίθεση του αστυνομικού στον νεαρό, έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ. Συνολικά από τις δύο επιθέσεις έγιναν 11 προσαγωγές. Το βίντεο όμως με την επίθεση του αστυνομικού σε πολίτη, έγινε αιτία για πολιτική αντιπαράθεση χθες το απόγευμα.

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διακρίβωση τυχόν αξιοποίνων πράξεων από αστυνομικούς. Η έρευνα θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις