Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Απόδημος Ελληνισμός: Ψηφιακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Απόδημος Ελληνισμός: Ψηφιακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης

Απόδημος Ελληνισμός: Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννη Χρυσουλάκη στο ομογενειακό τηλεοπτικό δίκτυο «HELLENIC TV»

Την 1η Μαρτίου 2021, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, παραχώρησε συνέντευξη στο ομογενειακό κανάλι «Hellenic TV» της Μ. Βρετανίας, απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Αυγουστίνου Γαλιάσου. Αναφερόμενος στις δράσεις της Γενικής Γραμματείας για τον Ελληνισμό της Διασποράς, καθώς και στις δράσεις Δημόσιας Διπλωματίας για την προβολή της εικόνας της χώρας στη διεθνή κοινή γνώμη, ο κ. Χρυσουλάκης υπογράμμισε τη σημασία του να δίνουμε «το παρών εκεί που πρέπει και όταν πρέπει».

Ο κ. Χρυσουλάκης ανέπτυξε το έργο και τις πρωτοβουλίες της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, με προεξάρχουσες τις δράσεις για τη δικτύωση της ελληνικής Διασποράς και για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας από τους νεαρούς ομογενείς και φιλέλληνες μέσω της δωρεάν ψηφιακής πλατφόρμας «StaEllinika», μιας πλατφόρμας που αποτελεί καρπό της συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser, στο Βανκούβερ του Καναδά.

Παρέλαση ομογενών Νέα Υόρκη

Απόδημος Ελληνισμός: Δράσεις πολιτιστικής διπλωματίας

Ο Γενικός Γραμματέας σκιαγράφησε με λεπτομέρεια τις δράσεις δημόσιας και πολιτιστικής διπλωματίας για τη θετική αποτύπωση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στη συνεργασία με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» και την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και με άλλους, κοινωνικούς και ακαδημαϊκούς φορείς και ιδρύματα, εντός και εκτός Ελλάδας, για την προώθηση προς τους απανταχού Έλληνες και φιλέλληνες των ψηφιακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Παρέλαση ομογενών Νέα Υόρκη

 

Απόδημος Ελληνισμός: «Η πανδημία μας οδήγησε σε νέους δρόμους»

Ο κ. Χρυσουλάκης υπογράμμισε πως «Η πανδημία μας οδήγησε σε νέους δρόμους. Επειδή είδαμε πολύ νωρίς ότι οι ζωντανές εκδηλώσεις πιθανόν να αναβληθούν, αποφασίσαμε ως Γενική Γραμματεία να προωθήσουμε ψηφιακές εκδηλώσεις επετειακού χαρακτήρα, ώστε να φτάσουν από εμάς στους ομογενείς μας παντού στον κόσμο […] Κάθε εβδομάδα θα τροφοδοτούμε με ψηφιακές εκδηλώσεις και με ντοκουμέντα, διαρκώς, όλες τις ομογενειακές οργανώσεις, τα ΜΜΕ, τις Πρεσβείες μας και τα Προξενεία μας, ώστε όλοι να μπορέσουν να γιορτάσουν με όποιον πρόσφορο τρόπο αυτή την πολύ μεγάλη επέτειο των 200 ετών».

Παρέλαση ομογενών Νέα Υόρκη
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις