Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γαλλία: Νεκρός ο δισεκατομμυριούχος Ολιβιέ Ντασό
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Νεκρός ο δισεκατομμυριούχος Ολιβιέ Ντασό

Πριν από λίγο ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έγραψε στο Twitter πως ο ξαφνικός θάνατός του Ντασό είναι μεγάλη απώλεια.

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος και πολιτικός Ολιβιέ Ντασό σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου του. Αυτό μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο κοινοβουλευτικές πηγές και πηγές της έρευνας που διενεργείται.  Ο 69χρονος Ολιβιέ Ντασό, γιος του βιομηχάνου Σερζ Ντασό, βουλευτής του κεντροδεξιού κόμματος “Οι Ρεπουμπλικανοί”, στην έδρα της Oise από τις βουλευτικές εκλογές του 2002 ,σκοτώθηκε στην περιοχή Calavdos στη Νορμανδία, στη βόρεια Γαλλία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν απέτισε φόρο τιμής στον Γάλλο επιχειρηματία και βουλευτή με ανάρτησή του στο Twitter, κάνοντας λόγο για “τραγικό θάνατο” ενός “ηγετικού στελέχους της βιομηχανίας, βουλευτή, τοπικού αξιωματούχου και εφέδρου αξιωματικού της πολεμικής αεροπορίας της χώρας” ο οποίος “δεν έπαψε ποτέ να υπηρετεί τη χώρα μας και να δίνει αξία στα προτερήματά της”.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους τόνισε ακόμη ότι η σκέψη του βρίσκεται με την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Ο πατέρας του, Σερζ Ντασό, ιδιοκτήτης του Ομίλου Dassault που κατασκευάζει πολεμικά αεροσκάφη έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 93 ετών. Η περιουσία του Ντασό ανερχόταν σε 6 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα το Forbes, σε μεγάλο βαθμό κληρονομιά του πατέρα του, παλαιού “βαρόνου” του Τύπου και πρώην γερουσιαστή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις