Αθήνα

°C

Κυριακή

18

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μελίνα Παρασχάκη δίκη: Αθώα η αναισθησιολόγος για τον θάνατο της 4χρονης
ΕΛΛΑΔΑ

Μελίνα Παρασχάκη δίκη: Αθώα η αναισθησιολόγος για τον θάνατο της 4χρονης

Μελίνα Παρασχάκη δίκη: Αθώα κρίθηκε η αναισθησιολόγος που κατηγορείτο για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασχάκη τον Δεκέμβριο του 2015. 

Αθώα κρίθηκε η αναισθησιολόγος που κατηγορείτο για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασχάκη τον Δεκέμβριο του 2015. Η 4χρονη έχασε τη ζωή της στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στις 29 Δεκεμβρίου του 2015. Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, που παραθέτει το cretalive.gr, η αναισθησιολόγος κρίθηκε αθώα με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να εξηγεί γιατί διέταξαν την πραγματογνωμοσύνη στις 16 Δεκεμβρίου.

Διευκρίνισε πως τότε προέκυψαν κάποια νέα ζητήματα και γι’ αυτό το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να διερευνηθούν. Σημειώνεται δε, ότι ήταν από τις σπάνιες περιπτώσεις, όπου στη διάρκεια της ανακοίνωσης της απόφασης ο πρόεδρος προχώρησε σε τόσο εκτενή αναφορά σχετικά με το σκεπτικό της απόφασης. Το μεσημέρι της Παρασκευής, είχε ολοκληρωθεί η εξέταση των τριών πραγματογνωμόνων, οι οποίοι είχαν απαντήσει εγγράφως στα ερωτήματα του δικαστηρίου. Ωστόσο κλήθηκαν να εξεταστούν προκειμένου να απαντήσουν σε νέες ερωτήσεις και να δώσουν περαιτέρω διευκρινήσεις. Ο Εισαγγελέας από την πλευρά του επέμεινε στη ενοχή της κατηγορουμένης.

Το ξέσπασμα του Μάνου Παρασχάκη

«Ντροπή σας! Συγχαρητήρια! Γιατί δεν την αθωώνατε κατευθείαν; Εσείς δεν έχετε παιδιά;» ήταν τα πρώτα, οργισμένα λόγια του πατέρα της Μελίνας, Μάνου Παρασκάκη. «Είμαι οργισμένος με την απόφαση του δικαστηρίου. Ήλπιζα ότι κάτι θα μπορούσε να γίνει αλλά δυστυχώς το δικαστήριο δεν δέχτηκε τίποτα. Θα πάμε σε έφεση με εμπειρότερους δικαστές αυτήν τη φορά και τους απαξιώ, πραγματικά» λέει ο κ. Παρασκάκης.

Δικηγόρος αναισθησιολόγου: Δέχθηκε με μεγάλη ανακούφιση την απόφαση του δικαστηρίου

Στο μεταξύ η συνήγορος της αναισθησιολόγου Αλεξάνδρα Σπανάκη μιλώντας στο protothema.gr και τον δημοσιογράφο Θάνο Μακρογαμβράκη, τόνισε πως «είναι μεγάλη στιγμή για την εντολέα μου. Στην στάση της όλο αυτό τον καιρό υπήρχε μια στωικότητα καθώς έπρεπε να είναι υπόλογος για τις επιλογές άλλων ανθρώπων χωρίς να θέλω να επεκταθώ. Είναι συντετριμμένη και με ανακούφιση δέχτηκε την απόφαση του δικαστηρίου».

«Το δικαστήριο δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφιβολιών σχετικά με το ότι δεν μπορεί να έχει ευθύνη, ούτε σύμφωνα με το κατηγορητήριο ούτε και με όσα αναδείχτηκαν από την διαδικασία», πρόσθεσε ακόμη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις