Αθήνα

°C

Πέμπτη

15

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα 534 πληρωμή 5/3: Ξεκινά η καταβολή στους δικαιούχους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 534 πληρωμή 5/3: Ξεκινά η καταβολή στους δικαιούχους

Επίδομα 534 πληρωμή 5/3: Αναλυτικά οι καταβολές.

Το ποσό των 260,52 εκατομμυρίων ευρώ θα λάβουν την Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 611.618 δικαιούχοι που πρέπει να λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας. Αναλυτικά, οι καταβολές έχουν ως εξής:

-Ποσό 254,9 εκατ. ευρώ αφορά στην καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους 532.208 εργαζομένους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή κατά τον Φεβρουάριο.

-Ποσό 3,12 εκατ. ευρώ αφορά στην καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 8.272 δικαιούχους για αναστολές συμβάσεων εργασίας Ιανουαρίου, για τις οποίες υποβλήθηκαν συμπληρωματικές δηλώσεις.

-Ποσό 2,4 εκατ. ευρώ περίπου αφορά σε επιδόματα αδείας 71.092 εργαζομένων που έχουν ενταχθεί στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

-Τέλος, ποσό 55.686 ευρώ αφορά σε πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 116 δικαιούχους, στο πλαίσιο της διαδικασίας υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων από εργαζομένους με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης στον κλάδο του τουρισμού.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Πότε πληρώνεται η δεύτερη δόση

Την Τετάρτη καταβλήθηκε το πρώτο τμήμα της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6», δηλαδή περίπου 158 εκατ. ευρώ και μέσα στην εβδομάδα θα γίνει και δεύτερη εκταμίευση από το πρόγραμμα, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Οπως σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, η επιδότηση των πάγιων δαπανών των επιχειρήσεων και το πρόγραμμα «Γέφυρα 2» για τα επιχειρηματικά δάνεια, θα αποτελέσουν τα βασικά «όπλα» για την ενίσχυση των επιχειρήσεων το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για το τι θα συμβεί με την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

«Μέχρι τις 16 Μαρτίου το κόστος των αποφάσεων που σωστά πήρε η κυβέρνηση είναι 1,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 520 εκατ. είναι στο λιανεμπόριο. Έχουμε τη δυνατότητα με τα ταμειακά διαθέσιμα να καλύψουμε σημαντικό ποσοστό αυτών των απωλειών» τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο Mega.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις