Αθήνα

°C

Πέμπτη

15

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λύματα Αττική κορονοϊός: «Ελπίζουμε σε αποκλιμάκωση την επόμενη εβδομάδα»
ΕΛΛΑΔΑ

Λύματα Αττική κορονοϊός: «Ελπίζουμε σε αποκλιμάκωση την επόμενη εβδομάδα»

Λύματα Αττική κορονοϊός: Η κατάσταση στη χώρα συνεχίζει να είναι ανησυχητική.

Η κατάσταση στη χώρα συνεχίζει να είναι ανησυχητική σχετικά με την πορεία που έχει πάρει η πανδημία αφού και σήμερα τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 2000. Η Αττική πήρε για άλλη μια φορά την αρνητική πρωτιά με 1.051 ενώ επιμένει ο κορονοϊός σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα. Την εκτίμησή του για την πορεία της πανδημίας στη χώρα έκανε στο Mega ο κ. Νίκος Θωμαΐδης, Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ.

«Όσον αφορά την Αττική βρισκόμαστε σε μία επιπεδοποίηση, βλέπετε και στα λύματα έχουμε μία σταθερότητα από βδομάδα σε βδομάδα. Εύχομαι και ελπίζω να υπάρξει αποκλιμάκωση με τα μέτρα που ελήφθησαν. Αυτή τη στιγμή όμως είναι σταθερός ο αριθμός των κρουσμάτων. Βέβαια αυτό που έχει σημασία να βλέπουμε πάντοτε είναι οι εισαγωγές. Τα κρούσματα, όπως ξέρετε έχουν να κάνουν με τον αριθμό των τεστ που διενεργούνται», τόνισε αρχικά ο κ. Θωμαΐδης.

«Είμαστε στη φάση η οποία περιμένουμε να δούμε μία σημαντική μείωση από τη στιγμή που θα εφαρμοστούν τα μέτρα που ελήφθησαν, διότι τώρα αυτό που έχουμε δει διαχρονικά από τότε που εμφανίστηκε η μεγάλη αύξηση είναι μία μεσοσταθμική μείωση της τάξης του μείον 20 ως 50%, οπότε ήταν μικρή μείωση. Αυτό βέβαια εμφανίστηκε ως κρούσματα στη συνέχεια. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση από την επόμενη βδομάδα ή στις επόμενες βδομάδες στην Αττική», πρόσθεσε.

«Ο ΕΟΔΥ έχει δημιουργήσει το εθνικό δίκτυο επιδημιολογίας λυμάτων με πέντε πάρα πολύ καλά εργαστήρια. Έχουμε δει σε άλλες περιοχές μία αύξηση. Υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστούν αυξημένα κρούσματα σε αυτές τις περίφημες περιφέρειες οπότε πρέπει συνολικά να είμαστε σε επαγρύπνηση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις