Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Μητσοτάκης σεισμός Ελασσόνα: Τα συγχαρητήρια σε δάσκαλο σχολείου στον Τύρναβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σεισμός Ελασσόνα: Τα συγχαρητήρια σε δάσκαλο σχολείου στον Τύρναβο

Μητσοτάκης σεισμός Ελασσόνα: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε σε διευθυντή δημοτικού σχολείου του Τυρνάβου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε σε διευθυντή δημοτικού σχολείου του Τυρνάβου προκειμένου να τον συγχαρεί για την ψυχραιμία που επέδειξε κατά τον σεισμό που έπληξε νωρίτερα την περιοχή της Ελασσόνας.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία Γρηγόρη Λέτσιο, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου στο Δάμασι Τυρνάβου, ο οποίος με την άμεση παρέμβασή του, κατάφερε κατά τη διάρκεια του σημερινού σεισμού να βγάλει με ασφάλεια 63 μαθητές και 10 συναδέλφους του εκπαιδευτικούς από το κτίριο που υπέστη σοβαρότατες ζημιές. «Συγχαρητήρια για την ψυχραιμία και την αφοσίωσή σας. Πραγματικά μας κάνατε υπερήφανους» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον διευθυντή του σχολείου.

Σεισμός Ελασσόνα: Έξι απεγκλωβισμοί στο Μεσοχώρι και στη Μαγούλα

Έξι άτομα έχουν ήδη απεγκλωβιστεί από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής στο Μεσοχώρι και την περιοχή της Μαγούλας. Τα άτομα αυτά είχαν εγκλωβιστεί καθώς έπεσαν τμήματα των σπιτιών τους από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ. Ένα από τα άτομα που απεγκλωβίστηκαν, ήταν ο ηλικιωμένος κάτοικος του Μεσοχωρίου Ελασσόνας που είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι, όταν την ώρα του σεισμού κατέρρευσε τοίχος, ευτυχώς χωρίς να τον τραυματίσει. Ο ηλικιωμένος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.  Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, από τα συντρίμμια κατάφερε να βγει μία γυναίκα, ωστόσο όπως ανέφερε, ο σύζυγός της, παρέμεινε εγκλωβισμένος. Στο σημείο έσπευσαν η πυροσβεστική και η αστυνομία.

Την κατάσταση που επικρατεί στο Μεσοχώρι Ελασσόνας περιγράφει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ιωάννης Ζαρλαδάνης: «Πολλά προβλήματα. Έχουν πέσει σπίτια και η εκκλησία. Ευτυχώς που οι κάτοικοι του χωριού ήταν εκτός σπιτιών αλλιώς θα είχαμε πολλούς τραυματίες και ίσως και νεκρούς. Ακόμα πραγματοποιούμε αυτοψία με συνεργεία σε πεσμένα σπίτια. Τον άτυχο ηλικιωμένο τον εντόπισε ένας γείτονας και από στόμα με στόμα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις