Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αγία Σοφία παίδων κακοποίηση: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες
ΕΛΛΑΔΑ

Αγία Σοφία παίδων κακοποίηση: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες

Αγία Σοφία παίδων κακοποίηση: Σοκαριστική είναι μια νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που φέρεται να έγινε μέσα στο νοσοκομείο Παίδων, Αγία Σοφία.

Σοκαριστική είναι μια νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που φέρεται να έγινε μέσα στο νοσοκομείο Παίδων, Αγία Σοφία. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τραυματιοφορέας φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά εντός του νοσοκομείου. Συγκεκριμένα τις καταγγελίες έκαναν τρεις γιατροί του νοσοκομείου και αφορούν στη σεξουαλική κακοποίηση δύο κοριτσιών έξι και οχτώ ετών. Άμεση ήταν η παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας με την προϊσταμένη της εισαγγελίας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου να δίνει εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος των ανηλίκων.

Το θέμα αποκαλύφθηκε χθες και είναι σε εξέλιξη έρευνα για τραυματιοφορέα του νοσοκομείου. Ήδη έχει γίνει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) στο νοσοκομείο και υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για αυτή την συμπεριφορά από τον εργαζόμενο στο νοσοκομείο Παίδων. Ο εργαζόμενος έχει τεθεί σε αναστολή από την περασμένη Πέμπτη, ενώ σήμερα εξετάζεται το θέμα το πειθαρχικό συμβούλιο. Το υπουργείο Υγείας είναι ενήμερο για το θέμα και, όπως τονίζουν, δεν υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά.

Τι δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος τονίζει: «Το περιστατικό συνέβη στις αρχές Φεβρουαρίου. Τρεις γιατροί κατήγγειλαν το συνάδελφο και ο διοικητής του νοσοκομείου παρήγγειλε αμέσως ΕΔΕ. Ο καταγγελόμενος μπήκε αμέσως σε διαθεσιμότητα. Η ΕΔΕ κράτησε 15- 20 ημέρες, έδωσε αποτέλεσμα και ο φάκελος απεστάλη στην ΥΠΕ».

Κικίλιας: Καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά

Να διαβιβαστεί αμέσως στον εισαγγελέα ο φάκελος που αφορά σε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου από εργαζόμενο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» ζήτησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Μάλιστα, ο ίδιος σε ανάρτησή του στο twitter, αναφέρει: «Ο φάκελος διαβιβάζεται αμέσως και αρμοδίως στα χέρια του εισαγγελέα. Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις