Αθήνα

°C

Πέμπτη

15

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έκτακτη συνεδρίαση λοιμωξιολόγων τώρα: Συναγερμός για τα αυξημένα κρούσματα
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτη συνεδρίαση λοιμωξιολόγων τώρα: Συναγερμός για τα αυξημένα κρούσματα

Έκτακτη συνεδρίαση λοιμωξιολόγων τώρα: Καθόλου καλά δεν ήταν τα νέα από το μέτωπο του κορονοϊού σήμερα.

Καθόλου καλά δεν ήταν τα νέα από το μέτωπο του κορονοϊού σήμερα καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2353 νέα κρούσματα. Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μια αύξηση στις μολύνσεις και παρά το lockdown το ιικό φορτίο δεν μειώνεται. Αυτή την ώρα τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας πραγματοποιούν έκτακτη σύσκεψη σε μια προσπάθεια να εκτιμήσουν την κατάσταση και να δρομολογήσουν τις επόμενες κινήσεις, ώστε να αποτραπεί περαιτέρω πιθανή κλιμάκωση του τρίτου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία, παρά το lockdown, προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό στους ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι επεξεργάζονται μια σειρά από μέτρα, καθώς το ιικό φορτίο και τα νέα κρούσματα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα. Το κλίμα άλλωστε διαφάνηκε από το πρωί κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπου παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα απ’ όλες τις περιοχές της χώρας, εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση, και συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Rabit test νοσοκόμοι

Πίεση στις ΜΕΘ – Μόλις 12 ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής

Σημειώνεται ότι η κρισιμότητα της κατάστασης αποτυπώνεται στο γεγονός ότι γεμίζουν η μία μετά την άλλη οι μονάδες ΜΕΘ. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι καθημερινά αυξημένες εισαγωγές ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν αυξήσει στο έπακρο την πίεση στο σύστημα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, κατειλημμένες είναι όλες οι κλίνες ΜΕΘ για Covid-19 στα εξής νοσοκομεία: «Σωτηρία», «Ευαγγελισμός», «Αττικόν», «Θριάσιο», «Σισμανόγλειο», «Ασκληπιείο», «Ελπίς», ενώ συνολικά στα υπόλοιπα νοσοκομεία (ΚΑΤ, «Αγία Όλγα», «Ερυθρός Σταυρός», «Γ. Γεννηματάς» και ΝΙΜΤΣ) οι ελεύθερες κλίνες είναι μόλις 12.

ΜΕΘ Εντατική γιατροί
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις