Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αμαλιάδα – ασθενείς με κορονοϊό: Θετικοί στον ιό πήραν εξιτήριο
ΕΛΛΑΔΑ

Αμαλιάδα – ασθενείς με κορονοϊό: Θετικοί στον ιό πήραν εξιτήριο

Αμαλιάδα - ασθενείς με κορονοϊό: Ασθενείς που χειρουργήθηκαν στην Αμαλιάδα και θετικοί στον ιό πήραν εξιτήριο.

Δύο ασθενείς στην Αμαλιάδα θετικοί στον κορονοϊό, αφού χειρουργήθηκαν και έλαβαν εξιτήριο πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των μοριακών ελέγχων, βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.gr, δύο περιστατικά που εισήχθησαν την περασμένη Πέμπτη στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας ως τακτικά χειρουργεία βρέθηκαν εκ των υστέρων θετικά με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη ανησυχία τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο περιβάλλον των δύο χειρουργηθέντων. Συγκεκριμένα με την είσοδο των ασθενών στο Νοσοκομείο, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, λήφθηκαν rapid test τα οποία βγήκαν αρνητικά. Στη συνέχεια, όταν εισήχθησαν στη Χειρουργική Κλινική, λήφθηκαν και μοριακά τεστ.

Τα αποτελέσματα των μοριακών δεν βγήκαν την Παρασκευή, όπως γίνεται συνήθως, αλλά το πρωί του Σαββάτου, τη στιγμή που τα χειρουργεία στην Αμαλιάδα γίνονται Τρίτη και Παρασκευή. Ο υπεύθυνος γιατρός δεν περίμενε τα τεστ PCR αλλά προχώρησε κανονικά στη διαδικασία των επεμβάσεων. Οι δύο ασθενείς ένας άντρας και μια γυναίκα που νοσηλεύτηκαν κανονικά τουλάχιστον ο ένας και με άλλους ασθενείς στον ίδιο θάλαμο, στη συνέχεια έλαβαν εξιτήριο, ύστερα από χειρουργείο κοίλης και χολής.

ΜΕΘ γιατροί

Κορονοϊός τα χθεσινά κρούσματα στην Αττική

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν χθες ήταν  1.269, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 191.100 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51,7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 53 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.671 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 36, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.504 θάνατοι. Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 391 (70,6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.341 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 291 (ημερήσια μεταβολή -15.90%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 290 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0,2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη). Από το σύνολο των 1.269 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 4 είναι εισαγόμενα εκ
των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Τα χθεσινά κρούσματα στην Αττική

Δείτε ακόμη:

Νέες βεβαιώσεις μετακίνησης από τη Δευτέρα – Τι ισχύει για τους εργαζόμενους
Εντείνεται η πολιτική κόντρα για την υπόθεση Κουφοντίνα
Στρατιωτικός βίαζε τον πεντάχρονο γιο του επί τρία χρόνια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις