Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελληνοτουρκικά τώρα – Έβρος: Ένας χρόνος από τα γεγονότα
ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνοτουρκικά τώρα – Έβρος: Ένας χρόνος από τα γεγονότα

Ελληνοτουρκικά τώρα - Έβρος: Στη δημιουργία ενός επετειακού, βίντεο αφιερώματος, με μαρτυρίες αστυνομικών που επιχείρησαν στον Έβρο, προχώρησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τα γεγονότα της 28ης Φεβρουαρίου 2020, όταν και η τουρκική κυβέρνηση επιχείρησε να προωθήσει μαζικά προς τα Ελληνικά σύνορα, στην περιοχή του Έβρου, χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες. Στη δημιουργία ενός επετειακού, βίντεο αφιερώματος, με μαρτυρίες αστυνομικών που επιχείρησαν στον Έβρο, προχώρησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Ήταν 28 Φεβρουαρίου του 2020, όταν η τούρκικη κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προχωράει μονομερώς στο άνοιγμα των συνόρων της προς την Ελλάδα και επιτρέπει να περάσουν όσοι πρόσφυγες και μετανάστες επιδιώκουν να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το τουρκικό κυβερνητικό μήνυμα, στέλνει προς τα Ελληνικά σύνορα, κατά μήκος του ποταμού Έβρου και ειδικά στην περιοχή των Καστανιών, χιλιάδες άτομα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις Ελληνικές αρχές, που έθεσαν σε εφαρμογή μια ευρεία επιχείρηση για την αποτροπή της παράνομης εισόδου στη χώρα μας, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο, εκτός από τον στρατό, παίζουν και αστυνομικοί που καταφθάνουν από πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Αστυνομικοί ζητούν οικειοθελώς να συμμετάσχουν στη μεγάλη επιχείρηση

Με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, αναρίθμητοι Αστυνομικοί ζητούν οικειοθελώς να συμμετάσχουν στη μεγάλη επιχείρηση και ήδη το απόγευμα της ίδιας ημέρας, εκατοντάδες Αστυνομικοί από όλη την Βόρεια Ελλάδα αφήνουν τις πόλεις τους και κινούνται προς τον Έβρο.

Ανάμεσα τους διμοιρίες της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, ομάδες ΟΠΚΕ και μεμονωμένοι Αστυνομικοί από κάθε Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσσαλονίκης. Με αφορμή τη σημερινή μέρα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, δημιούργησε ένα βίντεο αφιέρωμα, στο οποίο μέλη της, που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις του Έβρου, μοιράζονται τις εμπειρίες τους για το κρίσιμο αυτό χρονικό διάστημα.

Για πολλές μέρες, στη συνοριογραμμή ξεσπούν βίαια επεισόδια, υποκινούμενα ανοιχτά από τις τουρκικές αρχές, με τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις να δίνουν νυχθημερόν έναν συγκλονιστικό αγώνα. Όλοι, όσοι συμμετείχαν σε εκείνες τις επιχειρήσεις, έχουν να θυμούνται τη στήριξη των ακριτών που ζουν στα χωριά της περιοχής, που βοήθησαν τα μέγιστα, υλικά και ηθικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις