Τροχαία έλεγχος: Πολυπρόσωπη επιχείρηση στο Αιγάλεω

ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαία έλεγχος: Πολυπρόσωπη επιχείρηση στο Αιγάλεω

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Τροχαία έλεγχος: Επιχείρηση για την αποτροπή των αυτοσχέδιων αγώνων – Βεβαιώθηκαν περίπου 200 παραβάσεις

27.02.2021 | 08:57

Το ξημέρωμα της περασμένης Δευτέρας, ήταν, δυστυχώς, το τελευταίο για τον νεαρό Youtuberμε το υποκοριστικό Ριγκο και τον φίλο του. Οδηγοί και οι δύο μοτοσικλετών, στην περιφερειακή του Αιγάλεω, σύμφωνα με τα στοιχεία, αποφάσισαν κάτι πολύ παράτολμο. Να περάσουν από αντίθετη κατεύθυνση ο καθένας δίπλα από τον άλλον, στη μικρότερη δυνατή απόσταση. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν έτσι. Οι μηχανές συγκρούστηκαν με ταχύτητα και τα παληκάρια άφησαν στην περιφερειακή την τελευταία τους πνοή πάνω στις αγαπημένες τους μοτοσικλέτες. Δύο 24ωρα μετά, μεγάλη δύναμη της Τροχαίας Αττικής, βρέθηκε στην ίδια περιφερειακή οδό, αυτή του Αιγάλεω.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Οι άνδρες και οι γυναίκες της τροχαίας βρήκαν πάνω από 65 νέους, στην πλειοψηφία τους, να κάνουν αυτοσχέδιους αγώνες, κοινώς «κόντρες» ή επικίνδυνους ελιγμούς ή να περνάνε με ερυθρό σημαοδότη. Η επιχείρηση είχε αρχίσει στο δρόμο όπου ακόμη ήταν νωπό το αίμα των δύο άτυχων παλληκαριών. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας «στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων και λοιπών επικίνδυνων παραβάσεων, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής πραγματοποίησε το διήμερο 23 και 24 Φεβρουαρίου 2021, ειδική εξόρμηση στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας (Ελ. Βενιζέλου και Μεγάλου Αλεξάνδρου) και των Άνω Λιοσίων (Κωνσταντινουπόλεως – Περιφερειακή Αιγάλεω).

Τροχαία έλεγχος: Κοντά στις 200 παραβάσεις

Ειδικότερα αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), πραγματοποίησαν τροχονομικούς ελέγχους οδηγών και οχημάτων, κατά τη διάρκεια των οποίων βεβαιώθηκαν οι 198 ακόλουθες παραβάσεις: Δεκαέξι για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 32 για θόρυβο, 31 για φιμέ ανεμοθώρακες, 22 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 30 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 12 να μη φέρει πινακίδα κυκλοφορίας, μία για παράβαση ερυθρού σηματοδότη, 2 για επικίνδυνους ελιγμούς, 2 για αντίθετη κίνηση και 50 λοιπές παραβάσεις. Σαράντα δύο άδειες ικανότητας οδήγησης, 55 άδειες κυκλοφορίας και 55 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας. Ακινητοποιήθηκαν 22 οχήματα. Επιπλέον επιβλήθηκαν 68 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ, για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.  Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, καταλήγει η Τροχαία.

Exit mobile version