Αθήνα

°C

Κυριακή

18

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σκέρτσος – Τράγκας: Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος – Τράγκας: Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση

Σκέρτσος - Τράγκας: «Δήθεν με εντολή του πρωθυπουργού ενεργούσα ως διακινητής ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων», αναφέρει στη μήνυσή του ο Ακης Σκέρτσος

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα υπέβαλε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Ακης Σκέρτσος. Αιτία οι ισχυρισμοί του κ. Τράγκα μέσω της διαδικτυακής ραδιοφωνικής του εκπομπής ότι ο Άκης Σκέρτσος με «εντολή του πρωθυπουργού» ενεργούσε «ως διακινητής ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων προκειμένου να τύχουν σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης».

Η δήλωση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιου για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκη Σκέρτσου:

«Υπέβαλα σήμερα μήνυση κατά του Γιώργου Τράγκα για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος μου που καταφανώς συνιστούν οι αδιανόητα χυδαίοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί του μέσω της εκπομπής του, στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό Crash Radio ότι δήθεν με ”εντολή του Πρωθυπουργού ενεργούσα ως διακινητής ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων προκειμένου να τύχουν σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης”.

Τα εξωφρενικά ψεύδη του και η αήθης συκοφαντική επίθεση του σε βάρος του Πρωθυπουργού και εμού προσωπικά δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με τη θεμιτή δημόσια κριτική, ξεπερνούν κάθε όριο χυδαιότητας, ρυπαίνουν τη δημόσια σφαίρα, συνιστούν κραυγαλέα συκοφαντία που προσβάλλει βάναυσα την προσωπικότητά μου και τις αξίες που υπηρετώ.

Η ρητορική απαξίωση τέτοιων αισχρών και ανυπόστατων αναφορών δεν αρκεί. Δεν μπορούμε να αδιαφορούμε όταν βάλλονται οι θεσμοί της δημοκρατίας. Η ανοχή τέτοιων επιθέσεων εκκολάπτει το αυγό του φιδιού και υπονομεύει το φρόνημα των δημοκρατικών πολιτών.

Η καταδίκη τους πρέπει να είναι πλήρης, απόλυτη και σύμφωνη με τις επιταγές του κράτους δικαίου, που προστατεύει την αξιοπρέπεια της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου από τέτοιες επιθέσεις. Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε ότι τέτοια φαινόμενα συκοφαντικής δυσφήμισης θα περιοριστούν στο μέλλον.

Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη στην οποία προσφεύγω, ως το μοναδικό καταφύγιο απέναντι σε τέτοιες συκοφαντικές επιθέσεις, όπως οφείλει να κάνει κάθε πολίτης που πιστεύει ότι θίγεται ο πυρήνας της ηθικής και αξιακής του υπόστασης».

Ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, με μια λιτή ανάρτηση σχολίασε τη μήνυση που κατέθεσε ο Ακης Σκέρτσος κατά του Γιώργου Τράγκα. «Επειδή η χυδαιότητα, η συκοφαντία και τα ψεύδη έχουν και ένα όριο» έγραψε στο twitter.

Ανάρτηση Γρηγόρη Δημητριάδη
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις