Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σακελλαροπούλου – Κουφοντίνας: Τρικάκια έξω από το σπίτι της Προέδρου
ΕΛΛΑΔΑ

Σακελλαροπούλου – Κουφοντίνας: Τρικάκια έξω από το σπίτι της Προέδρου

Σακελλαροπούλου - Κουφοντίνας: Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για ομάδα περίπου 50 ατόμων.

Τρικάκια υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα πέταξαν άγνωστοι έξω από το σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για ομάδα περίπου 50 ατόμων. Τα άτομα προσέγγισαν το σπίτι πεζοί, πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα υπέρ του καταδικασθέντα απεργού πείνας και αποχώρησαν από το σημείο. Δεν αναφέρθηκαν φθορές ή προσαγωγές. Σε ανακοίνωση του, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, δήλωσε: «Ο σημερινός στόχος των τραμπούκων, υποστηρικτών του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα, ήταν το σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου όπου πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα. Ας γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα, λειτουργεί το κράτος δικαίου. Αν νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες τρομοκρατούν κάποιον, κάνουν λάθος. Η Δημοκρατία, ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται.»

Η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα, με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, καλεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να πάρει θέση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, που από χτες το βράδυ πραγματοποιεί και απεργία δίψας.  Ειδικότερα, η κα Ακρίτα κάνει λόγο για «εκκωφαντική σιωπή» από μέρους της ΠτΔ και της τονίζει πως «πήρατε όρκο να διαφυλάξετε το Σύνταγμα και τους νόμους».

«Ποια θα είναι η δικαιολογία σας για τη μη μεταγωγή του στη φυλακή “από την οποία προήλθε” όπως ρητά γράφει ο ν. 4760/2020 και στην οποία εξέτιε αρχικά την ποινή του;» διερωτάται η δημοσιογράφος, ενώ αναφερόμενη στους χειρισμούς στην υπόθεση Κουφοντίνα τονίζει πως πρόκειται για κυβερνητική «αυθαιρεσία», η οποία είναι πρωτοφανής «για τα ευρωπαϊκά δεδομένα του 21ου αιώνα». «Η σιωπή είναι συνενοχή. H στάση σας έστω και την τελευταία στιγμή θα υπαγορεύσει την υστεροφημία σας στην νεότερη Ιστορία της Ελλάδας» καταλήγει η κα Ακρίτα, απευθυνόμενη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Έλενα Ακρίτα

Δείτε ακόμη:

Κούγιας για Λιγνάδη: “Επαγγελματίες” ομοφυλόφιλοι με αμοιβή οι μάρτυρες

“Του έριχναν στάχτη στον καφέ και κόπρανα στο κρεβάτι του” – Φρικτές αποκαλύψεις για την αυτοκτονία του φαντάρου

Το ΣΕΗ συνιστά ψυχραιμία στον Κωνσταντίνο Μακρουλάκη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις