Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραίτηση Μενδώνη: Η θέση της Ελίζας Βόζενμπεργκ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραίτηση Μενδώνη: Η θέση της Ελίζας Βόζενμπεργκ

Παραίτηση Μενδώνη: Η κ. Βόζενμπεργκ έστρεψε τα «πυρά» της και κατά της αντιπολίτευσης και όσων στοχοποιούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τη θέση ότι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη οφείλει να παραιτηθεί εξέφρασε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζενμπεργκ, τονίζοντας ωστόσο παράλληλα πως δεν της επιρρίπτει ούτε απόπειρα συγκάλυψης, ούτε θεωρεί ότι γνώρισε εκ των προτέρων για τις κατηγορίες που βαραίνουν τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

«Πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, διότι είναι ευθύνη της υπουργού η επιλογή των προσώπων» ανέφερε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6. Τόνισε δε, πως ο πολιτισμός είναι η βιτρίνα της χώρας. Η κ. Βόζενμπεργκ έστρεψε τα «πυρά» της και κατά της αντιπολίτευσης και όσων στοχοποιούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως είναι αδιανόητο να τολμούν με θρασύτητα να στρέφονται κατά του προσώπου του πρωθυπουργού.

«Ένας Κυριάκος Μητσοτάκης που αν μη τι άλλο κανένας δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι είναι ένας άριστος οικογενειάρχης και πατέρας και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να δεχθεί ότι υπάρχει κάποιος στην κυβερνητική δομή να κάνει αυτά τα αίσχη, δεν υπάρχει περίπτωση να γνώριζε, ούτε να φανταστεί κάτι τέτοιο» είπε η κ. Βόζενμπεργκ, υπερασπιζόμενη τον πρωθυπουργό.
Κλείνοντας, η ευρωβουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την άποψη ότι το νομικό πλαίσιο στη χώρα μας για τους βιασμούς ανηλίκων είναι ήπιο και πρέπει να αυστηροποιηθεί. «Το υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να ξαναδεί το θέμα της παραγραφής» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Για το Μέγαρο Μαξίμου πάντως, δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης της Λίνας Μενδώνη, αν και κάποιες δηλώσεις της, την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, με αφορμή το θέμα Λιγνάδη, προκάλεσαν και εσωτερικές αναταράξεις στην κυβέρνηση και στη ΝΔ. Σήμερα αναμένεται η αντίδραση του Μαξίμου, μετά τον καταιγισμό αντιδράσεων κατά της Λίνας Μενδώνη, ενορχηστρωμένες κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, και στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που θα πραγματοποιηθεί από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη, η κυβέρνηση θα στηρίξει την υπουργό Πολιτισμού.

Λίνα Μενδώνη

Δείτε ακόμη

Αντίδραση Μπαμπινιώτη για την υπόθεση Λιγνάδη: Θα αμυνθώ με κάθε νόμιμο μέσο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις