Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αναστασοπούλου – Λιγνάδης: «Γνωρίζω πάνω από 20 χρόνια για τον Δημήτρη»
ΕΛΛΑΔΑ

Αναστασοπούλου – Λιγνάδης: «Γνωρίζω πάνω από 20 χρόνια για τον Δημήτρη»

Αναστασοπούλου - Λιγνάδης: Ύστερα από τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη με τις κατηγορίες για βιασμό ανηλίκων η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μίλησε για όσα ήξερε.

Ύστερα από τη σύλληψη του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη με τις κατηγορίες για βιασμό ανηλίκων, πολλοί καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν στο σημείο, έτσι ώστε να διαμαρτυρηθούν και να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους προς το πρόσωπο της υπουργού. Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής το Πρωινό, αποκαλύπτοντας ότι γνώριζε τις φριχτές πράξεις που φέρεται ότι έκανε ο Δημήτρης Λιγνάδης, ενώ εξήγησε γιατί βρίσκεται στη συγκέντρωση. «Εγώ προσωπικά έχω έρθει για συμπαράσταση. Δεν πάει άλλο. Έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα και πρέπει να τον ολοκληρώσουμε. Ζητάμε την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού γιατί θεωρούμε ότι δεν καλύπτει καθόλου σωστά τη θέση της.

Πρέπει να ξεκινήσουμε από εκεί για να μπορέσουμε να εργαζόμαστε ως κανονικοί άνθρωποι, χωρίς να φοβόμαστε οποιουδήποτε τύπου επίθεσης. Γνωρίζω πάνω από 20 χρόνια για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Πώς μπορεί να μιλήσει κάποιος όταν δεν έχει συμβεί στον ίδιο; Εγώ έχω προσπαθήσει να παροτρύνω όλα αυτά τα χρόνια, αυτά τα παιδιά να μιλήσουν. Όλος ο κόσμος που αναρωτιέται “γιατί δεν μίλησαν”, να σκεφτεί ότι πρόκειται για ανήλικα παιδιά στη συγκεκριμένη περίπτωση. Όταν σου δίνεται ευκαιρία να ξεκινήσεις τη δουλειά σου ο φόβος είναι τεράστιος για να υπερασπιστείς τον εαυτό σου μπροστά σε ανθρώπους που έχουν ακέραια θέση στα πράγματα. Για μένα ήταν σκοπός της ζωής μου να είμαι σήμερα εδώ», ανέφερε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Ρεπορτάζ MEGA: Ο Λιγνάδης προσέγγιζε ανήλικους πρόσφυγες από ΜΚΟ στο σπίτι του

Πράγματι, αποκαλύψεις – «φωτιά» που προκαλούν αποτροπιασμό έκανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA σχετικά με τον Δημήτρη Λιγνάδη που φέρεται να προσέγγιζε ανήλικους πρόσφυγες. Μάλιστα, σε αυτή την υπόθεση εμπλέκονται και ΜΚΟ, όπως είπε. Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης που κατοικούσε σε διαμέρισμα τελευταίου ορόφου στο Μεταξουργείο, εμφανίστηκε την περασμένη Τρίτη στο σπίτι αυτό με νεαρό άτομο, πήρε μια μεγάλη τσάντα με προσωπικά αντικείμενα και αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες των γειτόνων «ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεχόταν επισκέψεις από ανήλικα παιδιά», που επικαλέστηκε μαρτυρίες από γείτονες του γνωστού σκηνοθέτη που διέμενε σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Εκεί, όπως ανέφεραν, ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης δεχόταν επισκέψεις από ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, όταν είχε ερωτηθεί ο σκηνοθέτης για τις επισκέψεις των ανήλικων παιδιών είχε δηλώσει ότι συμμετείχε εθελοντικά σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου σε αλλοδαπούς. Έπειτα από έρευνα για τον ισχυρισμό των γειτόνων, διαπιστώθηκε -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- ότι τουλάχιστον τρεις δομές ανήλικων προσφύγων μέσω κοινωνικού λειτουργού, είχαν κλείσει μαθήματα στο θέατρο του σκηνοθέτη. Από κάθε δομή πήγαιναν 3 – 4 ασυνόδευτα παιδιά και παρακολουθούσαν τα θεατρικά μαθήματα κατά την περίοδο 2017- 2018.

Έπειτα από επικοινωνία με τους φορείς, διαπιστώθηκε ότι πολλά παιδιά, αρνούνταν να ξαναπάνε στο θέατρο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτουν γιατί ήταν τόσο κατηγορηματική η άρνησή τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον πολλά από εκείνα τα παιδιά σήμερα ζουν στη Γαλλία.

Δείτε ακόμη:

Εισαγγελική έρευνα για εμπλοκή δομών ανήλικων προσφύγων σε μαθήματα στο θέατρο του Λιγνάδη
Στο πλευρό της Μενδώνη η κυβέρνηση – “Ατυχής η φράση για τον Λιγνάδη”
Σάλος από λάθος των εκδόσεων Ψυχογιός για Κύπρο – «Το βόρειο τμήμα ανήκει στην Τουρκία»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις