Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σύλληψη Λιγνάδη: Στην ανακρίτρια σήμερα, βαρύ το κατηγορητήριο
ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη Λιγνάδη: Στην ανακρίτρια σήμερα, βαρύ το κατηγορητήριο

Σύλληψη Λιγνάδη: Εξηγήσεις για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή καλείται να δώσει τις επόμενες ώρες στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης

Πληθαίνουν οι καταγγελίες που έχει στα χέρια της η δικαιοσύνη για βιασμούς ανηλίκων από τον Δημήτρη Λιγνάδη. Μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί δύο μηνύσεις και τρεις καταθέσεις σε βάρος του μέχρι πρότινος καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Ο γνωστός σκηνοθέτης πέρασε το βράδυ του στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε και σήμερα θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια και αναμένεται να ζητήσει ολιγοήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ο βιασμός κατά συρροή. “Προσήλθαμε αυτοβούλως στην ΓΑΔΑ. Όλα αυτά που ακούτε τα αρνείται” δήλωσε ο δικηγόρος του Νίκος Γεωργουλέας.

Οι δύο εισαγγελείς Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος έχουν στα χέρια τους μαρτυρία ενός ακόμη προσώπου, το οποίο κατέθεσε πως κακοποιήθηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη πριν από 6 χρόνια. Η υπόθεση αυτή δεν έχει παραγραφεί, ενώ οι λεπτομέρειες που έδωσε το θύμα στην δικαιοσύνη λαμβάνονται ως ιδιαιτέρως σοβαρές από τις δικαστικές αρχές. Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει η δικηγόρος του 40χρονου Βασίλη που κακοποιήθηκε κατ’ εξακολούθηση από τον Δημήτρη Λιγνάδη, υπάρχουν υποθέσεις που αφορούν την πρόσφατη περίοδο. “Το ζήτημα όμως είναι -και για αυτό κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά και όχι έγκληση – ότι αφορά και άλλα πρόσωπα ανήλικα την εποχή εκείνη. Και μάλιστα σε εποχές που συνεχίζονται, δηλ. κατά το 2014 και 2017-18, όπως μέχρι στιγμής γνωρίζω. Έχω αυτές τις υποθέσεις στο γραφείο μου”, είπε στο Open η δικηγόρος Μαρία Κουρτέση.

Σύλληψη Λιγνάδη: Το χρονικό

Όπως είναι ήδη γνωστό, μήνυση κατέθεσε ένας 25χρονος, που σύμφωνα με όσα είπε στους εισαγγελείς, βιάστηκε από τον γνωστό σκηνοθέτη το 2010 σε ηλικία 14 ετών. Ο 25χρονος υπέδειξε ως μάρτυρα έναν νεαρό, ο οποίος υποστήριξε πως μαζί με τον μηνυτή και άλλους συνομήλικους του είχαν βρεθεί στο σπίτι του σκηνοθέτη.Μάλιστα, τόνισε πως ο 25χρονος λέει αλήθεια για τον βιασμό κρίνοντας από τη συμπεριφορά του Δημήτρη Λιγνάδη. “Έλεγα στον 14χρονο φίλο μου να μη συναντά τον σκηνοθέτη. Δεν ήμουν παρών στο βιασμό, όμως είμαι σίγουρος ότι λέει την αλήθεια γιατί είδα τη συμπεριφορά του σκηνοθέτη”.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο νεαρός, όταν έφτασαν στο σπίτι του σκηνοθέτη εκείνος τους πρόσφερε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες προτείνοντας τους να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ερωτικές πράξεις. Η παρέα των νεαρών δεν δέχθηκε και έφυγε αμέσως από το σπίτι και ο ίδιος δεν ξαναπήγε ποτέ. Την ίδια στάση δεν φαίνεται όμως να τήρησε ο 25χρονος ο οποίος πήγε την επόμενη μέρα στο σπίτι του σκηνοθέτη μετά από το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Σύλληψη Λιγνάδη: “Κλειδί” η μαρτυρία μιας γυναίκας

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που έχει η δικαιοσύνη στα χέρια της είναι η μαρτυρία μιας γυναίκας που ήταν μέχρι το 2017 στο στενό περιβάλλον του σκηνοθέτη δεν είναι θύμα, αλλά γνώριζε πρόσωπα και πράγματα. Το συγκεκριμένο πρόσωπο μετά από πολύωρη κατάθεση στους εισαγγελείς, που έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα, αναφέρθηκε στα γεγονότα που γινόντουσαν στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη και έδωσε σημαντικές πληροφορίες που βοήθησαν στην διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά και για να στοιχειοθετηθεί η ποινική δίωξη εναντίον του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Σύλληψη Λιγνάδη: Η ανακοίνωση από το Υπ. Δικαιοσύνης

Μία κίνηση που δεν συνηθίζεται, αλλά δείχνει τη σοβαρότητα της υπόθεσης που αφορά βιασμούς ανηλίκων, το Υπουργείο Δικαιοσύνης μόλις έγινε γνωστή η σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως “η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης”. Παράλληλα κάλεσε όλα τα κόμματα να μην προσδώσουν πολιτικό χρώμα σε μια “πολύ σκοτεινή υπόθεση”, όπως τη χαρακτήρισε. “Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται”.

Σχολιάζοντας την υπόθεση Λιγνάδη και τις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα που κάνει λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης ο υπουργός Γεραπετρίτης μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε: “Η κυβέρνηση φροντίζει ώστε να αποκαθίσταται η δικαιοσύνη των πραγμάτων. Έχει δημιουργηθεί ένα περιβάλλον, στο οποίο μπορεί να αναπτυχθεί το ρεύμα για να σπάσει η σιωπή” είπε και σημείωσε ότι θα πρέπει να περιμένουμε το τι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη για το θέμα Λιγνάδη.

Χαϊκάλης: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το Μαξίμου εναντίον του Αλέξη Τσίπρα όπου έγινε αναφορά στις καταγγελίες εναντίον του Παύλου Χαϊκάλη, ο ηθοποιός με ανακοίνωσή του ζήτησε από την κυβέρνηση να ανακαλέσει τον “φτηνό υπαινιγμό”, όπως τον χαρακτήρισε. “Επειδή κ. Μητσοτάκη δεν είμαστε όλοι ίδιοι και σε κάθε περίπτωση καταδικάζω απερίφραστα τους όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Επειδή δεν έχω μέχρι σήμερα πληροφορηθεί από κανένα αρμόδιο όργανο τί ακριβώς μου προσάπτεται. Επειδή έχετε χρέος εκ της θέσεώς σας να προασπίσετε το κράτος δικαίου κι όχι να υιοθετείτε και να αναπαράγετε δήθεν καταγγελίες χωρίς να γνωρίζετε καν το περιεχόμενό τους”.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου ανέφερε μεταξύ άλλων πως δεν θέλησε να προσδώσει πολιτικό χρώμα σε καμία από τις υποθέσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, όπως επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τις αποκαλύψεις για τον Δημήτρη Λιγνάδη. “Είναι πραγματικά χυδαίο να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να εκμεταλλευθεί όσα σοκαριστικά έρχονται στο φως, δίνοντάς τους κομματικό χρώμα. Ζήτησε κανείς ευθύνες από τον κ. Τσίπρα για τον κ. Χαϊκάλη που με την υπογραφή του τον διόρισε υπουργό; Του ζήτησε ευθύνες για τον κ. Κιμούλη που η κυβέρνησή του διόρισε σε θέσεις ευθύνης;”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις