Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επίθεση στα γραφεία της ΝΔ: Καταδρομική υπέρ Κουφοντίνα
ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στα γραφεία της ΝΔ: Καταδρομική υπέρ Κουφοντίνα

Επίθεση στα γραφεία της ΝΔ: Δηκτική απάντηση από τη Νέα Δημοκρατία, στους «φωνακλάδες» - όπως τους χαρακτηρίζει - αγνώστους

Νέα καταδρομική ενέργεια υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές, αυτή τη φορά μπροστά από τα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς. Το γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδωσε άμεσα απάντηση τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας «είναι καταδικασμένος δολοφόνος», τον οποίο το κράτος, αυτή τη στιγμή, περιθάλπει σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η ανακοίνωση της ΝΔ για την καταδρομική στα γραφεία της:

«Προς την ομάδα φωνακλάδων που πέρασαν μπροστά από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς για να ρυπάνουν το δρόμο με τα χαρτιά τους και να πουν τα χυδαία τους συνθήματα, τους ενημερώνουμε:

• Ο Κουφοντίνας δεν είναι πολιτικός κρατούμενος, είναι καταδικασμένος δολοφόνος.

• Το χαρτάκι που πέταξαν το οποίο λέει «καμία δήλωση μετάνοιας» απλώς δηλώνει πως συμφωνούν με τις πράξεις του.

• Όσο για το σλόγκαν πως «το κράτος δολοφονεί» θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε πως ο Κουφοντίνας αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και το κράτος τον περιθάλπει.

Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ Κράτους Δικαίου και υποστηρικτών αμετανόητων δολοφόνων»

Κινητοποίηση και το πρωί

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στο Σύνταγμα υπέρ των αιτημάτων του καταδικασμένου τρομοκράτη για 11 δολοφονίες της 17 Νοέμβρη, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας. Ο δολοφόνος της 17 Νοέμβρη Κουφοντίνας συνεχίζει την απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου απαιτώντας να μεταχθεί από τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σε σχετικό κάλεσμα για την σημερινή κινητοποίηση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Μετά από 40 μέρες απεργίας πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπήκε στην εντατική. Διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα τα οποία η κυβέρνηση αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε. Η εγκληματική κυβέρνηση τού το αρνείται με απόλυτη εκδικητική μανία, αποδεικνύοντας ότι θέλει τον θάνατό του. Αυτή η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά στην ιστορία μετά την εποχή Θάτσερ. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές εγγυήσεις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις