Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τα καλύτερα μέρη στην Αμερική: Αυτά πρέπει να επισκεφτείς
PLUS

Τα καλύτερα μέρη στην Αμερική: Αυτά πρέπει να επισκεφτείς

Τα καλύτερα μέρη στην Αμερική: Παρακάτω σας δείχνουμε μερικά από τα πιο λαμπερά μέρη των ΗΠΑ για να επισκεφτήτε όταν μπορέσετε. 

Πείτε την αλήθεια. Όλοι μας θέλουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας να επισκεφτούμε μια από τις πολιτείες της Αμερικής. Για πολλούς είναι ένα όνειρο ζωής, για άλλους μια εμπειρία που θέλουν να ζήσουν. Και δεν τους αδικούμε. Και μπορεί τώρα τα ταξίδια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού να έχουν σταματήσει ωστόσο το όνειρο παραμένει. Παρακάτω σας δείχνουμε μερικά από τα πιο λαμπερά μέρη των ΗΠΑ για να επισκεφτείτε όταν μπορέσετε.

Νέα Υόρκη

Ένα ταξίδι στο μεγάλο μήλο είναι εμπειρία που πρέπει οπωςσδήποτε να ζήσετε. Την πρώτη φορά που θα δείτε από κοντά  τους ουρανοξύστες του Manhattan και θα περπατήσετε στην Brooklyn Bridge, θα νιώσετε πρωτόγνωρο ενθουσιασμό. Για τους λάτρεις της τέχνης προτείνουμε μια επίσκεψη στο MoMA και το Metropolitan Museum of Art. Κάντε μια βόλτα στο ρομαντικό Central Park, θαυμάστε τη θέα από το Empire State Building και γεμίστε τη βαλίτσα σας, με εμπειρίες.

Νέα Υόρκη

Σικάγο

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα του Σικάγου είναι η προβλήτα “Navy Pier”, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της παραλίας, εκεί όπου εκβάλει ο ποταμός Σικάγο και έχει μήκος περίπου 1 χιλιόμετρο. Όλη η προβλήτα είναι αφιερωμένη στην διασκέδαση μικρών και μεγάλων. Επίσης δείτε από κοντά  τον ουρανοξύστη John Hancock Center στο Σικάγο, που θυμίζει «παιχνίδι» σε λούνα παρκ.

Σικάγο

Σαν Φρανσίσκο

Η πιο διάσημη εικόνα είναι η περίφημη Golden Gate Bridge. Κάντε μια βόλτα στον  ιστορικό λόφο της πόλης Nob Hill, με τα υπέροχα κτίρια. Must επίσκεψη είναι μια βόλτα  στη γειτονιά Tenderloin. Εκεί έχουν αναβιώσει ορισμένα από τα παράνομα μπαρ της εποχής της Ποτοαπαγόρευσης, γνωστά ως «speakeasies». Επισκεφθείτε τα και δοκιμάστε τα ποτά που είχαν επινοηθεί στην παρανομία!

Σαν Φρατσίσκο

Λας Βέγκας

Αν σας αρέσουν οι hangover καταστάσεις, πρέπει να έρθετε οπωσδήποτε! Κατέχει επάξια τον τίτλο της παγκόσμιας πρωτεύουσας του τζόγου. Υπάρχουν 1701 χώροι αφιερωμένοι στη Θεά Τύχη. Las Vegas σημαίνει στα ισπανικά «Οι Λειμώνες», εξαιτίας του πράσινου και των πολλών υδάτων που υπάρχουν στην περιοχή. Είναι μια όαση στην καρδιά της ερήμου Μοχάβε και μέχρι το 1848 ανήκε στο Μεξικό.

Λας Βέγκας

Νέα Ορλεάνη

Περπατήστε στους δρόμους της French Quarter και θα καταλάβετε γιατί  ο τζαζίστας Ellis Marsalis είχε δηλώσει: «Στη Νέα Ορλεάνη η κουλτούρα αναβλύζει από τους δρόμους». Η Royal Street θα σας καταπλήξει με τις υπέροχες αντικερί και γκαλερί, που την έχουν κατατάξει στις ακριβότερες περιοχές στον κόσμο. Κάντε μια βόλτα και στη Magazine Street και τη Garden District, που ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους.

Νέα Ορλεάνη

Λος Άντζελες

Είναι μια πόλη μαγική, που φημίζεται για τον πολυεθνικό χαρακτήρα της. Το κέντρο της προσφέρει αμέτρητες επιλογές ψυχαγωγίας και shopping. Μια must επίσκεψη, που πρέπει να κάνετε είναι στο φουτουριστικό  Walt Disney Concert Hall, μία από τις πιο εντυπωσιακές δημιουργίες του  Frank Gehry. Αξίζει να δείτε από κοντά τη Γειτονιά των Τεχνών, όπου τα άλλοτε βιομηχανικά κτίρια έχουν μετατραπεί σε ατελιέ καλλιτεχνών. Οι αμετανόητες fashionistas επισκεφθείτε τη Γειτονιά της Μόδας, με περισσότερα από 1.000 καταστήματα κι ελκυστικές προσφορές. Από εδώ μπορείτε σύντομα να βρεθείτε στην καρδιά του Hollywood, στο Walk of Fame.

Λος Άντζελες
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις