Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επιστρεπτέα προκαταβολή 5 πληρωμή: Πληρώθηκαν 11.707 δικαιούχοι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5 πληρωμή: Πληρώθηκαν 11.707 δικαιούχοι

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5 πληρωμή: Η καταβολή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 στους, λίγους, εναπομένοντες δικαιούχους θα ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα.

Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 11.707 δικαιούχων του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ποσό συνολικού ύψους 161,6 εκατ. ευρώ. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει τη χρηματοδότηση ανέρχεται σε 359.691, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση ενίσχυση ύψους 1,23 δισ. ευρώ. Η μέση ενίσχυση ανά δικαιούχο διαμορφώνεται, περίπου, στα 3.408 ευρώ.

Η καταβολή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 στους, λίγους, εναπομένοντες δικαιούχους θα ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα.
Συνολικά, η στήριξη των επιχειρήσεων, μέσω των πρώτων 5 κύκλων του χρηματοδοτικού σχήματος, διαμορφώνεται στα 6,8 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας ότι το συγκεκριμένο εργαλείο πέτυχε τον στόχο του, να ενισχύσει με ρευστότητα τις επιχειρήσεις, κυρίως τις μικρές και τις μικρομεσαίες. Στήριξη η οποία συνεχίζεται και διευρύνεται, με τον, εν εξελίξει, 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Η προθεσμία για τις αιτήσεις – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Λήγει τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου του 2021 η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των επιχειρήσεων στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, “myBusinessSupport”για τη συμμετοχή τους στον έκτο κύκλο του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι, η κρατική ενίσχυση του προγράμματος αφορά στην απώλεια τζίρου μόνο για το μήνα Ιανουάριο.

Κοπέλες με μάσκα στον δρόμο

Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

1.Η ενίσχυση

Από 500 ευρώ έως και 50.000 ευρώ διαμορφώνεται το όριο ενίσχυσης για τους κλάδους που δεν παραμένουν κλειστοί με κρατική εντολή.

Αναλυτικά:

-Οι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς προσωπικό θα λάβουν από 500 ευρώ έως 1.000 ευρώ ανάλογα με την πτώση του τζίρου τους.

-Για την εστίαση και τους κλάδους που παρέμειναν κλειστοί στα τέλη Ιανουαρίου λόγω της πανδημίας , το κατώτατο ύψος ενίσχυσης θα ανέρχεται:

α.στα 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις χωρίς προσωπικό

β.2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 5 εργαζόμενους,

γ.4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν από 6 έως 20 εργαζόμενους και

δ.8.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 20 εργαζόμενους.

2.Οι πληρωμές

Οι δικαιούχοι του έκτου κύκλου προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής θα λάβουν την κρατική ενίσχυση στις 3 και στις 5 Μαρτίου, όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις