Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να χάσω λίπος: Διατροφή και άσκηση για γρήγορα αποτελέσματα
PLUS

Πώς να χάσω λίπος: Διατροφή και άσκηση για γρήγορα αποτελέσματα

Πώς να χάσω λίπος: Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά απλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε την καύση λίπους.

Είτε θέλετε να χάσετε τα περιττά κιλά, είτε θέλετε να έχετε ένα καλλίγραμμο κορμί στην παραλία, το να χάσετε το περιττό λίπος, μπορεί να αποδειχτεί μια δύσκολη διαδικασία. Το να απαλλαγείτε από το περιττό λίπος δεν βελτιώνει μόνο με την εξωτερική σας εμφάνιση, βελτιώνει και την συνολική σας υγεία! Η διατροφή και η άσκηση είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν την απώλεια βάρους και την καύση του λίπους. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά απλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε την καύση λίπους, γρήγορα και εύκολα.

1. Αποφύγετε τα λιπαρά

Τα trans λιπαρά δημιουργούνται με την άντληση υδρογόνου σε ακόρεστα λίπη, όπως το λάδι σόγιας. Βρίσκονται σε μερικές μαργαρίνες και βούτυρα και συχνά προστίθενται σε συσκευασμένα τρόφιμα. Αυτά τα λιπαρά έχουν άμεση σύνδεση με φλεγμονές, καρδιακές παθήσεις, με την αντίσταση στην ινσουλίνη, καθώς και με την αύξηση του σωματικού λίπους.

Εάν θέλετε να χάσετε λίπος και να προστατέψετε την υγεία σας, διαβάστε προσεκτικά στις ετικέτες τα συστατικά των τροφίμων και αποφύγετε τα προϊόντα που περιέχουν trans-λιπαρά. Αυτά συχνά αναφέρονται ως μερικώς υδρογονωμένα λιπαρά.

Κοπέλα κάνει ασκήσεις γυμναστικής

2. Μετριάστε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών

Το αλκοόλ μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία σε μικρές ποσότητες, αλλά είναι επιβλαβές εάν πίνετε υπερβολικά. Έρευνες έχουν δείξει, ότι οι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ μπορεί επίσης να συμβάλλουν στην αύξηση του λίπους της κοιλιάς. Πολλές μελέτες, συνδέουν την κατανάλωση αλκοόλ με αυξημένο κίνδυνο για παχυσαρκία, καθώς και με την υπερβολική αποθήκευση λίπους γύρω από τη μέση.

Εάν θέλετε να χάσετε το λίπος της κοιλίας, θα πρέπει να μειώσετε την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνετε. Σε μια μελέτη με περισσότερους από 2.000 ανθρώπους, όσοι κατανάλωναν κατά μέσο όρο λιγότερο από ένα ποτό ημερησίως, είχαν λιγότερο λίπος στην κοιλιά από αυτούς που έπιναν λιγότερο συχνά, αλλά κατανάλωναν περισσότερο οινόπνευμα τις ημέρες που έπιναν.

3. Καταναλώστε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

Η πρωτεΐνη είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό θρεπτικό συστατικό για τον έλεγχο του βάρους. Η υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών αυξάνει την απελευθέρωση της ορμόνης PYY, η οποία μειώνει την όρεξη και προάγει το αίσθημα της πληρότητας. Η πρωτεΐνη αυξάνει επίσης το μεταβολικό σας ρυθμό και σας βοηθά να διατηρήσετε τη μυϊκή μάζα κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους.

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερη πρωτεΐνη, τείνουν να έχουν λιγότερο κοιλιακό λίπος από αυτούς που ακολουθούν μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει μια καλή πηγή πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα, όπως το κρέας, τα ψάρια, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, την πρωτεΐνη ορού γάλακτος ή τα φασόλια.

Σαλάτα

4. Αποφύγετε τη ζάχαρη

Η ζάχαρη περιέχει φρουκτόζη, η οποία έχει συνδεθεί με πολλές χρόνιες νόσους, όταν καταναλώνεται σε υπερβολική ποσότητα. Σχετίζεται με τις καρδιακές παθήσεις, τον διαβήτη τύπου 2, την παχυσαρκία και τη λιπώδη ηπατική νόσο.

Οι μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της υψηλής πρόσληψης ζάχαρης και της αύξησης του λίπους. Εάν θέλετε να χάσετε λίπος, θα πρέπει να αποφύγετε τη ζάχαρη και να έχετε υπόψιν σας, πως ακόμα και τα πιο υγιεινά σάκχαρα, όπως το φυσικό μέλι, πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο.

Άνδρας σηκώνει βάρη
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις