Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν Βίλντερς: Το σκίτσο που προκάλεσε
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν Βίλντερς: Το σκίτσο που προκάλεσε

Ερντογάν Βίλντερς: «Αυτός ο φασίστας που επιτέθηκε στον πρόεδρό μας θα ήταν ένας καταραμένος Ναζί, αν είχε ζήσει κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο»

Ο ηγέτης της ολλανδικής ακροδεξιάς Γκερτ Βίλντερς μας είναι γνωστός για δύο κυρίως πράγματα. Αρχικά για την εξωφρενική κόμμωσή του, που είναι κάτι ανάμεσα σε περούκα και κακέκτυπο του Τραμπ, αν μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο. Κατά δεύτερο λόγο για την εμμονή του με τους Τούρκους και ειδικά με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον όποιο συχνά πυκνά κατηγορεί για τις θέσεις και τη συμπεριφορά του. Ωστόσο, δύο πρόσφατες αναρτήσεις του στο twitter προκάλεσαν τόση οργή στην Τουρκία, ώστε ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα για εξύβριση του Τούρκου προέδρου, επειδή τον χαρακτήρισε «τρομοκράτη». Η έρευνα αφορά δύο μηνύματα του Βίλντερς στο Twitter που «περιέχουν γραπτές και οπτικές ύβρεις» κατά του Τούρκου προέδρου, αναφέρει το γραφείο του εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός πολιτικός έγραψε χθες Δευτέρα ότι «Ο Ερντογάν είναι ένας ισλαμιστής που δημιουργεί θανάσιμο κίνδυνο και υποκινεί το μίσος και την τρομοκρατία εδώ στην Ολλανδία». Επίσης, δημοσίευσε μια γελοιογραφία που εικονίζει το μισό πρόσωπο του Ερντογάν πάνω σε μια τουρκική σημαία και το άλλο μισό πάνω στη σημαία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος συνοδευόμενη από τη λέξη «τρομοκράτης». Παράλληλα, κάλεσε τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε να απελάσει τον Τούρκο πρεσβευτή από την Ολλανδία ενώ ζήτησε επίσης να εκδιωχθεί η Τουρκία από το ΝΑΤΟ.

Γκερτ Βίλντερς

Ερντογάν Βίλντερς: Η τουρκική αντίδραση

Από την πλευρά του ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν αντέδρασε αναφέροντας ότι «Καμιά λέξη που προφέρει ο Γκερτ Βίλντερς και η συμμορία του των νεοναζί δεν αξίζει το παραμικρό. Ο αληθινός κίνδυνος είναι να συμμερίζονται τις ιδέες τους οι φαινομενικά μετριοπαθείς κυβερνήσεις και οι λεγόμενοι υπεύθυνοι πολιτικοί ηγέτες». Επίσης, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, ο Ιμπραήμ Καλίν, ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία του Βίλντερς να πιέζει την άκρη της μύτης του με ένα στιλό, συνοδευόμενη από τη λέξη «ηλίθιος».

Γκερτ Βίλντερς

 

«Αυτός ο φασίστας που επιτέθηκε στον πρόεδρό μας θα ήταν ένας καταραμένος Ναζί αν είχε ζήσει κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αν ζούσε τώρα στη Μέση Ανατολή, θα ήταν ένας φονιάς του Νταές (σ.σ. Ισλαμικό Κράτος)», έγραψε στο Twitter ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν.

Ερντογάν σκίτσο

 

Ερντογάν Βίλντερς: Έχουν παρελθόν

Ο ηγέτης της ολλανδικής ακροδεξιάς είχε εξοργίσει την Άγκυρα ήδη τον Οκτώβριο με ένα παρόμοιο μήνυμα με στόχο τον Τούρκο πρόεδρο. Είχε δημοσιεύσει τότε στο Twitter μια γελοιογραφία του Ερντογάν με μια βόμβα στο κεφάλι και τη λέξη «τρομοκράτης». Ο Ερντογάν είχε τότε καταθέσει μήνυση για «εξύβριση» σε βάρος του Βίλντερς. Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε έχει επικρίνει τις τουρκικές νομικές ενέργειες κατά του Βίλντερς λέγοντας πως ο πολιτικός ασκεί το δικαίωμά του στην ελευθερία του λόγου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις