Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

17

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ζώδια και ζήλια: Πώς την εκφράζει το καθένα
PLUS

Ζώδια και ζήλια: Πώς την εκφράζει το καθένα

Ζώδια και ζήλια: Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από το «τέρας» τη ζήλιας!

Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από το «τέρας» τη ζήλιας! Είναι πάντα εκεί και παραμονεύει. Συνήθως, σε πιάνει σε άσχετες στιγμές, όπου είτε κάθεσαι χαλαρός και απολαμβάνεις την έξοδο ή το άραγμα στο σπίτι σου, είτε κάνεις ήσυχος τη δουλειά σου και ξαφνικά…σου περνάνε κακές σκέψεις από το μυαλό! Η γενικότερη έννοιά της; Η ζήλια είναι ένα συναίσθημα που εμφανίζεται, όταν ένα άτομο υστερεί απέναντι σε κάποιο άλλο.

Μπορεί να αισθάνεται μειονεκτικά διότι ο άλλος είναι ανώτερος από αυτόν σε οικονομικό, κοινωνικό, επαγγελματικό επίπεδο ή ακόμα και σε επίπεδο ικανοτήτων και ταλέντου. Η ερωτική ζήλια, δε, συνδέεται άρρηκτα με την ανησυχία και το θυμό. Αυτός που ζηλεύει φοβάται πως θα χάσει το σύντροφό του, πως θα ερωτευτεί κάποιον άλλον και έπειτα, θα τον εγκαταλείψει και πάνω από το κεφάλι του πλανάται μία συνεχής απειλή. Το συναίσθημα αυτό μεταμορφώνεται σε ζήλια και τον κάνει να «προλαμβάνει» (στο μυαλό του πάντοτε!) τα γεγονότα και να αισθάνεται λίγο πιο ήσυχος. Ποια ζώδια όμως είναι τα πιο ζηλιάρικα;

Ζευγάρι πίνει καφέ

Κριός

Είναι δυνατόν να πάει κάποιος να φλερτάρει την κοπέλα του Κριού; Δε νομίζω πως ξέρει που έχει μπλέξει! Τα κέρατα που έχει δεν είναι μόνο για ομορφιά, αλλά ξέρει και να τα χρησιμοποιεί! Ακόμη κι αν δεν είναι κάτι σοβαρό και απλώς κάποιος της έχει πιάσει την κουβέντα ή περνάει χρόνο μαζί της, επειδή μπορεί να είναι μαζί στη δουλειά, τον Κριό θα τον ενοχλήσει και θα αποφασίσει να δράσει.

Δεν μπορεί να αισθάνεται πως η κοπέλα του προσέχει κάποιον άλλον ή ενδιαφέρεται έστω και στο ελάχιστο και να μένει ήσυχος! Ακόμη, αρνείται να κατέχει τη δεύτερη θέση σε κάτι και θα κάνει τα πάντα για την ξεπεράσει. Για το συγκεκριμένο ζώδιο, η ζήλια ισούται με τον ανταγωνισμό. Είναι ένας αγώνας για την κατάκτηση της καρδιάς της κοπέλας, αλλά και της τιμής και της υπόληψής του, στον οποίο πρέπει να βγει πρώτος! Θα δώσει τη μάχη του είτε με τον καλό είτε με τον επιθετικό τρόπο, και τότε ο αντίπαλος δε θα έχει καμία, μα καμία ελπίδα νίκης!

Αντρικό και γυναικείο πουλόβερ

Δίδυμος

Ζήλια ο Δίδυμος; Μπα, δε νομίζω! Ο Δίδυμος έχει τόσο ισχυρή αυτοπεποίθηση που δε φοβάται πως θα χάσει το ταίρι του από κάποιον άλλον. Έχει την άποψη πως για να είναι μαζί του, τότε θέλει εκείνον για κάποιον λόγο. Αν, τώρα, τον εγκαταλείψει, απλώς έχασε το ενδιαφέρον της. Μη το βλέπετε ως απάθεια. Ο Δίδυμος είναι φτερό στον άνεμο και δεν μπορεί να ασχολείται με το μικρό συναίσθημα της ζήλιας. Τουναντίον, θέλει οι άλλοι άνδρες να φλερτάρουν τη γυναίκα του, καθώς έτσι τη γουστάρει ακόμα πιο πολύ.

Λατρεύει να δέχεται το θαυμασμό από τους γύρω του για εκείνη, καθώς έτσι ανεβαίνουν οι μετοχές του. Του αρέσει να τον ζηλεύουν, επειδή την έχει μόνο αυτός και δεν μπορεί κανένας άλλος να την κατακτήσει. Ζηλεύει με ένα δικό του τρόπο, ο οποίος ποτέ δεν εκδηλώνεται με νεύρα ή με φωνές. Στη σπάνια περίπτωση που θα νιώσει πως απειλείται, τότε θα το αντιμετωπίσει με χιούμορ και με γέλιο.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος είναι σίγουρα ένα από τα ζώδια που ζηλεύουν. Δε θέλει να βλέπει άλλα άτομα να προσέχουν την κοπέλα που συνοδεύει, ούτε να την πολιορκούν. Ακόμη, και σε φιλικό επίπεδο, είναι από τα ζώδια που έχει θέμα με τη ζήλια, καθώς φοβάται πολύ μήπως χάσει τα κεκτημένα του. Πώς το εκφράζει; Δεν θα είναι ποτέ απόλυτα ειλικρινής. Θα δείξει ξεκάθαρα πως τον ενοχλεί μία κατάσταση, αλλά δε θα παραδεχθεί ότι ζηλεύει.

Θα γκρινιάξει, θα μουρμουρήσει και μπορεί και να βρίσει αόριστα (στο σύμπαν!) σε κάποιο βαθμό για να μπορέσει να ηρεμήσει. Οι σκηνές ζηλοτυπίας δεν είναι του χαρακτήρα του και προτιμά να μιλά μόνος του νευρικά και ακατανόητα, ώστε το ταίρι του να καταλάβει πως κάτι τον ενοχλεί και να ασχοληθεί μαζί του. Δεν το κάνει από υπερηφάνια, απλώς δεν έχει μάθει να λέει ακριβώς αυτό που αισθάνεται και του είναι πιο εύκολο να το δείχνει με πλάγιους τρόπους.

ζευγάρι κοιτάει το ηλιοβασίλεμα

Λέων

Ο Λέοντας αποτελεί ένα από τα πιο ζηλόφθονα ζώδια του ζωδιακού. Ζηλεύει τη δόξα του άλλου, τα περισσότερα χρήματά του, τις γνωριμίες του, την καλύτερη δουλειά του και το καλύτερο κοινωνικό του status. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να μη ζηλέψει κάποιον που προσπαθεί να κατακτήσει τη δικιά του γυναίκα! Η κοπέλα του δεν είναι μόνο ο άνθρωπός του, αλλά και το «απόκτημά» του. Έχει κοπιάσει για να τη φέρει στη ζωή του και δεν μπορεί κάποιος άλλος να αγγίζει ή να προσπαθεί να κερδίσει κάτι δικό του.

Δυστυχώς, έτσι έχουν τα πράγματα για τον Λέοντα. Θέλει να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού, ο αρχηγός σε κάθε κατάσταση και να είναι το νούμερο ένα της καρδιάς των άλλων, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να έρχεται δεύτερος σε τίποτα! Μόλις τον πιάσει το διαολεμένο αυτό συναίσθημα, τότε νευριάζει, αγνοεί επιδεικτικά τους άλλους και γίνεται καζάνι που βράζει. Είναι έτοιμος να εκραγεί και μπορεί να τα βάλει με θεούς και δαίμονες για να τραβήξει την προσοχή του συντρόφου του και να επισφαλίσει την κυριαρχία του.

Σκορπιός

Και φτάσαμε στο νούμερο ένα στο κομμάτι της ζήλιας! Στο πιο ζηλόφθονο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και στο πιο επιθετικό. Ο Σκορπιός είναι ο απόλυτος ζηλιάρης, σε σχέση με τα άλλα ζώδια, και μάλιστα με διαφορά! Είναι κτητικός, θέλει να έχει το ταίρι του συνεχώς δίπλα του και να το ελέγχει και θέλει να τα μαθαίνει όλα, ώστε να μπορεί να «κοντρολάρει» οποιαδήποτε κατάσταση.

Μόλις, λοιπόν, δει ή μάθει πως το ταίρι του φλερτάρει ή το φλερτάρουν, τότε θα γυαλίσει το όπλο του και θα πάει να βρει τον άτυχο τύπο που έπεσε στο διάβα του! Δεν καταλαβαίνει από κουβέντες και όμορφα λόγια, του αρκεί που μυρίστηκε κάτι και θα λάβει δράση! Να κάνει κάποια κίνηση να την εντυπωσιάσει ώστε να της τραβήξει το ενδιαφέρον; Ούτε κατά διάνοια! Θα τη σφάξει στο γόνατο και αυτή και αυτόν! Και θα μου πείτε, εάν αυτή δε φταίει και είναι σεμνή και διακριτική στο χώρο που κινείται; Δεν έχει σημασία.

χάρτινη καρδιά κομμένη
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις