Σούπερ Λιγκ – 22η αγωνιστική: Του έδωσε μάθημα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – 22η αγωνιστική: Του έδωσε μάθημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Σούπερ Λιγκ - 22η αγωνιστική: Ο Παναθηναϊκός κράτησε ψηλά τη σημαία του, κέρδισε 2-1 τον Ολυμπιακό και έμεινε στο κόλπο για τη μάχη της 2ης θέσης 

14.02.2021 | 21:29

Σούπερ Λιγκ22η αγωνιστική: Εδώ και χρόνια, ειδικά στην Ελλάδα, τα όρια του πού σταματά το ποδόσφαιρο και πού αρχίζει το ποδοσφαιρικό προκαθορισμένο στοίχημα, έχουν χαθεί. Η έστω, έχουν γίνει δυσδιάκριτα. Αυτό συνέβη ακόμα μια φορά σήμερα και οι προσδοκίες των πολλών που πόνταραν το διπλό αναφανδόν, όπως και των  διαμορφωτών αποδόσεων, διαψεύστηκαν οικτρά. Ο Παναθηναϊκός, εντός έδρας αουτσάιντερ σε “ντέρμπι αιωνίων”, σε απόδοση άνω του 5,00 στο σύνολο σχεδόν των εταιριών, ήταν προφανές λάθος. Οσο κι αν οι πράσινοι δεν έχουν την αίγλη του παρελθόντος. Οσο κι αν οι ερυθρόλευκοι είναι σίγουροι πρωταθλητές από τα Χριστούγεννα. Τέτοια υποτίμηση ομάδας του εκτοπίσματος ενός Παναθηναϊκού ή Ολυμπιακού, δεν είναι πάντα σωστή. Και αυτό αποδείχθηκε και στο γήπεδο της Λεωφόροου, όπου το τριφύλλι εντέλει πέτυχε μεγάλη νίκη 2-1 και πέτυχε το ιδανικό, αναφορικά με τη μάχη για τη δεύτερη θέση. 

Ο δε Ολυμπιακός, λίγα 24ωρα πριν το μεγάλο ματς με την PSV Αϊντχόβεν δέχτηκε ηχηρό σκαμπίλι. Και πρέπει να αντιλήφθηκε πως αν δεν ματώσει, αποτέλεσμα δεν έρχεται κόντρα σε σοβαρές ομάδες. Και μπορεί αυτή η ήττα να μην του στοιχίζει πρακτικά, αλλά αν δεν εμφανιστεί 100% πιο σοβαρός. Αφοσιωμένος στο παιχνίδι του και συγκεντρωμένος στο παιχνίδι της Πέμπτης. Διαφορετικά θα έχει άσχημη κατάληξη αυτό το ζευγάρωμα για το Europa League.

Σούπερ Λιγκ – 22η αγωνιστική: Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε φορτσάτος το ματς και έψαξε εξ αρχής το γρήγορο γκολ. Στο 5’ είχε καλή ευκαιρία και πλασέ του Ενγκμπακοτό λίγο άουτ. Το γκολ ήρθε μόλις ένα λεπτό αργότερα. Ειδικότερα στο 6’, από ιδανική ομαδική δουλειά στην ανάπτυξη και σέντρα με… διαβήτη του Σανκαρέ για τον Μαουρίσιο που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0). 

Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε το παιχνίδι και το προβάδισμά του από εκεί και πέρα. Αμύνθηκε και έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό που είχε κυριαρχία όχι όμως και μεγάλη ευκαιρία, πέραν μερικών καλών σουτ από Ραντζέλοβιτς (18’), Βρουσάι (42’) και Χασάν (44’). Τίποτε, πάντως, δεν άλλαξε ως την ανάπαυλα και το 1-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή μπάλας και τον Παναθηναϊκό να είναι ουσιαστικός.

Σούπερ Λιγκ – 22η αγωνιστική: Το β’ ημίχρονο

Στην επανάληψη οι πράσινοι μπήκαν με διάθεση να αιφνιδιάσουν τους ερυθρόλευκους. Και μπορεί να μην το κατάφεραν, όμως πίεσαν ψηλά και αποσυντόνισαν τον Ολυμπιακό. Ο οποίος πήρε και πάλι τον πλήρη έλεγχο μετά το 60’ και απείλησαν με ισοφάριση. Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως ο Παναθηναϊκός στο 74’ βρήκε το δευτερο τέρμα του. Με σκόρερ τον Σανκαρέ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Χουάνκαρ, πρώτη κεφαλιά του Φραν Βέλεθ και λάθος του Σα (2-0).

Από εκεί και μετά οι πράσινοι διαχειρίστηκαν το ματς και το προβάδισμά τους. Ο Ολυμπιακός βρήκε το 2-1 με τον Ελ Αραμπί στο 83’ και έχασε ευκαιρία για την ισοφάριση στο 89’, όμως τίποτα δεν άλλαξε και το 2-1 σφράγισε το ματς.

Το φιλμ του αγώνα: 

ΓΚΟΛ: Μαουρίσιο 6’, Σανκαρέ 73’ – Ελ Αραμπί 82’

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Μπα 90’

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ρόμπερτ Μέιντεν. ΒΟΗΘΟΙ: Ντέβιντ Ρουμ, Στιούαρτ Γκριμ. VAR: Μπρούνο Εστέβες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος (Νιάς 70’), Σανκαρέ, Μαουρίσιο, Ενγκμπακοτό (Αϊτόρ 77’), Ιωαννίδης, Καμπετσής (Καρλίτος 66’).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Ρέαμπτσιουκ, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (Μπα 56’), Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Καμαρά (Μασούρας 76’), Τιάγκο Σίλβα, Βρουσάι (Βαλμπουενά 46’), Φορτούνης (Ελ Αραμπί 56’), Χασάν (Κάιπερς 76’).

Δείτε ακόμη: 

Πέρασε τον Ιμερ, ετοιμάζεται για Μπερετίνι και 8άδα ο Τσιτσιπας!
Ψάχνουν μεγαλοπαράγοντα για να τον συλλάβουν για χρέη
Δυο αγώνες της 22ης αγωνιστικής στο αποψινό πρόγραμμα της Σούπερ Λιγκ
Exit mobile version