Αθήνα

°C

Κυριακή

26

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Ζώδια και εγωισμός: Πώς τον εκφράζει το καθένα
PLUS

Ζώδια και εγωισμός: Πώς τον εκφράζει το καθένα

Ζώδια και εγωισμός: Από τα πιο αμφιλεγόμενα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου είναι ο εγωισμός.

Από τα πιο αμφιλεγόμενα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου είναι ο εγωισμός. Άλλες φορές είναι εκείνος που σε κρατάει από το να χάσεις την αξιοπρέπεια σου και άλλες φορές είναι εκείνος που δε θα σε αφήσει να δεις την πραγματική αλήθεια. Όλοι είμαστε εγωιστές πολύ ή λίγο και αυτό εν μέρη οφείλεται και στο ζωδιακό μας άστρο. Το κάθε ζώδιο εκφράζει διαφορετικά τον εγωισμό του.

Για παράδειγμα, ο Κριός είναι πολύ εγωιστής και ο Τοξότης απλά δε μπορεί να συμβιβαστεί εύκολα. Μπορεί να μην πιστεύεις σε όλα όσα λένε τα ζώδια, αλλά από απλή απορία και μόνο έχει ενδιαφέρον να δεις πως εκφράζει κάθε ζώδιο τον εγωισμό του.

Κριός

Ο Κριός είναι ο γνήσιος εκπρόσωπος του εγωισμού χωρίς όμως να έχει κακές διαθέσεις. Φωνάζει, διεκδικεί το δίκιο του αλλά δεν κρατά κακίες. Τα βγάζει όλα στη φόρα ψάχνοντας την αλήθεια. Δημιουργεί απρόβλεπτες καταστάσεις, μέσα του όμως είναι πάντα παιδί. Ξέρει να ζητάει συγγνώμη προκειμένου να κρατήσει κοντά του το ταίρι του αν ο ίδιος έχει κάνει λάθη. Μιλάει ξεκάθαρα για τα συναισθήματά του χωρίς να φοβάται μήπως εκτεθεί. Φεύγει απροειδοποίητα από μια σχέση χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες ή τη συναισθηματική κατάσταση του άλλου. Φεύγει όχι για να εκδικηθεί αλλά για να ζήσει μια καλύτερη ζωή.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος δυσκολεύεται να δώσει τέλος σε μια κατάσταση. Έχει μεγάλη υπομονή, είναι ανασφαλής και αντέχει τις περισσότερες συναισθηματικές ταλαιπωρίες εκτός και αν βγει εκτός ορίων. Ο ίδιος τροφοδοτεί τη σχέση του με μπόλικο συναίσθημα για να αποφύγει μια άσχημη κατάληξη. Η αχίλλειος πτέρνα του είναι η προδοσία. Σ’αυτή την περίπτωση, γίνεται ανελέητα σκληρός, θυσιάζει ακόμα και έναν μεγάλο έρωτα προκειμένου να διαφυλάξει το εγώ του παρότι ξέρει πως δεν θα το ξεπεράσει γρήγορα. Είναι ευαίσθητος και πληγώνεται εύκολα από συμπεριφορές, γι’ αυτό και το σκέφτεται πολύ αν θα συγχωρήσει κάποιον. Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι πως θα το κρατήσει βαθιά μέσα του.

Άνδρας σκέφτεται

Λέων

Ο Λέων είναι πολύ υπερήφανος και αυτή του την ιδιότητα δεν την θυσιάζει ούτε και για ένα μεγάλο έρωτα. Αναζητά αμείωτο ενδιαφέρον από τη σύντροφό του και αν νιώσει παραμελημένος, μπορεί εύκολα να δώσει τέλος στη σχέση. Δεν παρακαλάει, δεν δίνει χτυπήματα κάτω από τη μέση. Τι να την κάνει μια σχέση αν δεν υπάρχει μαγεία; Βέβαια, δέχεται διορθωτικές κινήσεις από το ταίρι του αλλά ο ίδιος δεν θα κάνει καμία κίνηση, δεν θα κουνήσει ούτε το δαχτυλάκι του. Είναι εγωιστής, πιστεύει πως δεν κάνει λάθη, ότι οι άλλοι πάντα φταίνε, είναι άκαμπτος. Όμως είναι μεγαλόψυχος, ξέρει να γιατρεύει πληγές, να δίνει ζεστασιά και αγάπη. Το πιο δύσκολο είναι να καταφέρει να συγχωρήσει τον ίδιο του τον εαυτό.

Παρθένος

Ο Παρθένος είναι πολύ εγωιστής ειδικότερα αν νιώσει αδικημένος ή απαξιωμένος. Όσο και αν καίγεται, δεν πρόκειται να κάνει καμία κίνηση για να δώσει εξηγήσεις, είναι χαμηλών τόνων και μετριοπαθής. Θέλει να είναι ισορροπημένος και προκειμένου να το πετύχει αυτό, τα διαγράφει όλα κυρίως αν έχει εξαπατηθεί. Τότε, κάθε προσπάθεια προσέγγισης είναι μάταιη. Έχει κριτικό πνεύμα και γι’ αυτό δύσκολα συγχωρεί και δύσκολα δίνει τη συγγνώμη του. Αν σταματήσει να λειτουργεί μόνο το μυαλό και λειτουργήσει η ευαισθησία, η αγάπη και η ανιδιοτέλεια, τότε μπορεί και να κάνει το επόμενο βήμα. Αν αυτό του συμβεί, θα απελευθερωθεί και θα αρχίσει να αγαπάει αληθινά, και πρώτα απ’ όλα τον εαυτό του.

Τοξότης

Ο Τοξότης αγαπάει την καλοπέραση στη σχέση, δεν διεκδικεί, δεν αναπτύσσει εγωιστικές συμπεριφορές. Έχει ανάγκη την ελευθερία, την ανεξαρτησία και αν το ταίρι του δεν μπορεί να αποδεχθεί τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα του, τότε αντιδρά. Δεν συμβιβάζεται εύκολα, απαιτεί ο άλλος να σεβαστεί τα θέλω του και τα πιστεύω του. Εύκολα φεύγει από μια σχέση, θυμώνει, ξεθυμώνει, ζητά συγγνώμη, έστω και επιφανειακά. Δεν κρατά κακία σε κανέναν, δικαιολογεί τους πάντες και με αυτόν τον τρόπο εξελίσσεται. Πολλές φορές, εκφράζεται υπερβολικά, την πατάει και κάνει λάθη. Εκεί, κρίνεται αναγκαίο να εισχωρήσει λίγο βαθύτερα στον εαυτό του και να κάνει αλλαγές.

Γυναίκα φυσάει
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις