Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αντιδήμαρχος Λαγκαδά – κορονοϊός: Πέθανε στα 52 του χρόνια
ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδήμαρχος Λαγκαδά – κορονοϊός: Πέθανε στα 52 του χρόνια

Αντιδήμαρχος Λαγκαδά - κορονοϊός: Ο δήμαρχος, Ιωάννης Ταχματζίδης, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια του ίδιου και των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του

Έφυγε από τη ζωή ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαγκαδά, Γιώργος Προκοπίδης, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, λόγω COVID-19. Ο δήμαρχος, Ιωάννης Ταχματζίδης, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια του ίδιου και των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του. «Η προσφορά του στον Δήμο Λαγκαδά θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη όλων μας», τόνισε ο κ. Ταχματζίδης.

Ανακοίνωση για τον θάνατο του 52χρονου αντιδήμαρχου Λαγκαδά, Γιώργου Προκοπίδη, μετά από μάχη με τον κορωνοϊό εξέδωσε και η ΝΔ. «Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη και οδύνη το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Γιώργο Προκοπίδη που έχασε την πολύμηνη μάχη με τον κορωνοϊό. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Γιώργος Προκοπίδης,

Γιώργος Προκοπίδης: Το βιογραφικό του

Ο Γιώργος Προκοπίδης γεννήθηκε το Μάιο του 1968 στην  Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό τμήμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ενώ παράλληλα απέκτησε και πτυχίο Επαγγελματικής κατάρτισης με αντικείμενο τη Μηχανοργάνωση Γραφείου. Υπηρέτησε ως υπαξιωματικός τη στρατιωτική του θητεία σε μονάδες του Έβρου. Από το 2002 γίνεται μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Ήταν Διευθυντικό Στέλεχος σε επιχειρησεις του ιδιωτικού τομέα, συμπληρώνοντας  26 χρόνια σε Διευθυντικές θέσεις στον ιδιωτικό τομέα. Ο αγώνας του για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου του τον οδήγησε στην εκλογή του στις Δημοτικές Εκλογές του 2002 ως δημοτικού συμβούλου.

Εκπροσώπησε το Δήμο Βερτίσκου και τους υπόλοιπους Δήμους του Επαρχείου Λαγκαδά σε θέματα σχετικά με τις συγκοινωνιακές γραμμές ΟΑΣΘ – ΚΤΕΛ .  Το 2005 ορίζεται μέλος τριμελούς επιτροπής εκπροσωπώντας όλους τους Δήμους της περιοχής Λαγκαδά για την αναβάθμιση των συγκοινωνιακών γραμμών σχεδιάζοντας το σημερινό δίκτυο συγκοινωνιών στην περιοχή του Δήμου Λαγκαδά.

Ως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου σχεδίασε και συνετέλεσε στη δημιουργία και τη λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικης Εκπαιδευσης Βερτίσκου  στον Δήμο Βερτίσκου στο οποίο ήταν και  μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής .

Το 2006 ήταν Υποψήφιος Δήμαρχος στον π. Δήμο Βερτίσκου.

Το 2010 ήταν Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον «Καλλικρατικό» Δήμο Λαγκαδά με τον κ. Καραγιάννη Ιωάννη.

To 2014 ήταν Υποψηφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό του Γιάννη Ιωαννίδη «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια».

Από τον Απρίλιο του 2014 εως  Απρίλιο του 2016 ήταν αν. Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν.Θ. «Γεώργιος Παπανικολάου».

Από τον Αύγουστο του 2015 έχει οριστεί Τομεάρχης της κομματικής οργάνωσης «Νέα Δημοκρατία» για τον νομό Κιλκίς.

Από τον Ιανουάριο του 2017 είναι αιρετό μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Τον Δεκέμβριο του 2018 επανεκλεγεί μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας.

Τον Μάιο του 2019 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λαγκαδά με την παράταξη «Δύναμη Ευθύνης» του κ. Ιωάννη Ταχματζίδη.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Από τον  Φεβρουάριο του 2020 Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Από τον Μάρτιο του 2020 ήταν Μέλος του Διοικητικό Συμβούλιο του  Γ.Ν.Θ. «Γεώργιος Παπανικολάου»

Υπήρξε Πρόεδρος στην ποδοσφαιρική ομάδα Α.Σ. ΔΟΞΑ ΑΡΕΤΗΣ από το 2010 έως το 2013.

Ήταν παντρεμένος με τη Νηπιαγωγό Κατερίνα Χλιοπάνου και μαζί απέκτησαν δύο κόρες, τη Νικολέτα 30 ετών και την Σένια, 23 ετών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις