Δένδιας – Χριστοδουλίδης: Συνάντηση για τις εξελίξεις σε Κυπριακό και Αν. Μεσόγειο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας – Χριστοδουλίδης: Συνάντηση για τις εξελίξεις σε Κυπριακό και Αν. Μεσόγειο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Δένδιας - Χριστοδουλίδης: Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

12.02.2021 | 19:06

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σε συνέχεια του «Φιλία Φόρουμ» που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, οι δύο υπουργοί συζήτησαν θέματα διμερούς και περιφερειακής συνεργασίας, καθώς και για το διαρκή στενό συντονισμό Ελλάδας και Κύπρου, ενόψει των εξελίξεων σε Κυπριακό και Ανατολικη Μεσόγειο, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του «Φόρουμ Φιλίας» που έγινε χθες στην Αθήνα με τη συμμετοχή της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Κύπρου, του Μπαχρέιν, της Σαουδικής Αραβίας και της Γαλλίας ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δήλωσε πως «Φιλοδοξία της Ελλάδας είναι να αποτελέσει μια γέφυρα μεταξύ της Ανατολικής Μεσογείου και του Κόλπου, με τα Βαλκάνια και την υπόλοιπη Ευρώπη».

«Αυτό που μας ενώνει όλους σήμερα είναι η καταδίκη παράνομων πράξεων, η καταδίκη παράλογων πράξεων, που υποσκάπτουν την ειρήνη και την ασφάλεια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας. «Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ανάχωμα στις απειλές, στη βία, στον εξτρεμισμό, στη μισαλλοδοξία, στη διαστρέβλωση της θρησκείας, στον παραλογισμό».

https://twitter.com/NikosDendias/status/1360149649315790849

Δένδιας: Oι χώρες να αποφεύγουν οποιουδήποτε εκβιασμούς στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας

«Στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, υποστηρίζουμε ότι οι χώρες πρέπει να αποφεύγουν οποιουδήποτε εκβιασμούς», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε κοινές δηλώσεις του με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ, Φουάντ Χουσεΐν (Fouad Hussein), ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα.

Ο κ. Δένδιας τόνισε πως «η Ελλάδα έχει στόχο την προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας» και σ’ αυτό το πλαίσιο διοργάνωσε χθες το “Φόρουμ Φιλίας” με τη συμμετοχή επτά χωρών. Επανέλαβε δε πως το “Φόρουμ Φιλίας” δεν είναι συμμαχία εναντίον οιουδήποτε, αλλά «μια προσπάθεια πολυμερούς συνεργασίας, ανοιχτό σε όλες τις χώρες, που σέβονται το Διεθνές Δίκαιο, υποστηρίζουν την εμπέδωση της σταθερότητας στην περιοχή».

https://twitter.com/NikosDendias/status/1360176036751831041

Exit mobile version