ΑΕΚ – απάτη: Γκάφα μισού εκατομμυρίου!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ – απάτη: Γκάφα μισού εκατομμυρίου!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

ΑΕΚ - απάτη: Συμμορία ηλεκτρονικού phising έβαλε χέρι στα 550 χιλιάρικα της δεύτερης δόσης προς την Μπειτάρ για τον Λιβάι Γκαρσία 

11.02.2021 | 12:28

ΑΕΚαπάτη: Σε δίχτυ απατεώνων έπεσε η ΑΕΚ και παρολίγο να της κοστίσει μισό εκατομμύριο ευρώ! Εξηγούμαστε. Στο επίσημο μέιλ της ΠΑΕ έφτασε προ μερικών ημερών ένα μήνυμα που φερόταν ως αίτημα της Μπειτάρ Ιερουσαλήμ. Και ζητούσε η δεύτερη δόση για την απόκτηση του Λιβάι Γκαρσία, να κατατεθεί σε διαφορετικό λογαριασμό από ότι η πρώτη.  Μολονότι το ποσό ήταν 550 χιλιάδες, από το αρμόδιο τμήμα δεν ελέγχθηκε η πιστότητα του μηνύματος και τα χρήματα μπήκαν στον… δήθεν λογαριασμό της Μπειτάρ, που στην πραγματικότητα ήταν ενός κυκλώματος …ηλεκτρονικών απατεώνων (phising)! 

Η σπείρα είχε φροντίσει να βάλει στο μέιλ τηλέφωνα “υπαλλήλων” που τα απαντούσαν οι ίδιοι και έδωσαν τηλεφωνικά τα όποια διαπιστευτήρια. Η ΑΕΚ έβαλε την καθορισμένη ημερομηνία τα χρήματα, αλλά η Μπεϊτάρ δεν πήρε ποτέ σεντ, βέβαια. Οταν, λοιπόν, οι Ισραηλινοί αποτάθηκαν στην ΑΕΚ για την καθυστέρηση πληρωμής επτά ημερών (!), οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΑΕΚ αντιλήφθηκαν την γκάφα! Και αυτό, μολονότι η κατάθεση είχε αναρτηθεί στο διεθνές σύστημα μεταγραφών της FIFA! Κάτι που η Μπεϊτάρ δεν είχε αντιληφθεί, αφού δεν είχε δει κίνηση στο λογαριασμό της!

ΑΕΚ – απάτη: Έσωσε τα λεφτά

Εντέλει, αποκαλύφθηκε πως πρόκειται για γνωστό στις διεθνείς αρχές κύκλωμα, το οποίο έχει απασχολήσει FBI και Europol! Αυτό, διότι θύματα έχουν πέσει ομάδες της MLS αλλά και ευρωπαϊκά κλαμπ του μεγέθους της Λάτσιο, της Χάμιλτον κ.ά. Η Ένωση, πάντως, σε συνεργασία με την υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος και τις τράπεζες (της ΑΕΚ και αυτής που ανήκει ο λογαριασμός που δόθηκε από τη συμμορία) μπλόκαρε τη χρηματοροή. Εσωσε τα 550 χιλιάρικα που αναμένει να της επιστραφούν!

Δείτε ακόμη: 

Ανανέωσε στον Ολυμπιακό ως το 2022 ο Ελ Αραμπί
Πρόκριση για Τσιτσιπά, 3-2 τον Κοκκινάκη στην Αυστραλία
Για το πρώτο βήμα προς τα ημιτελικά στους “Ζωσιμάδες” ΠΑΣ και ΠΑΟ 
Exit mobile version