Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βούτσης – συλλαλητήρια: «Υπάρχει ένα ρίσκο και από τις διαδηλώσεις»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης – συλλαλητήρια: «Υπάρχει ένα ρίσκο και από τις διαδηλώσεις»

Βούτσης - συλλαλητήρια: Ο Νίκος Βούτσης ενεπλάκη στην πολιτική σύγκρουση

Στην πολιτική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ που πυροδότησε η φράση του κ. Αλέξη Τσίπρα πως «δέχεται» αλλά «δεν αναλαμβάνει» το ρίσκο διασποράς του covid-19 στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενεπλάκη και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου αναρωτήθηκε «Σήμερα διαδήλωσαν χιλιάδες φοιτητές με τις μάσκες τους και τα υγειονομικά μέτρα. Υπάρχει ένα ρίσκο και από τις διαδηλώσεις;» για να απαντήσει ο ίδιος πως «υπάρχει όπως και στους χώρους δουλειάς στα μέσα μαζικής μεταφοράς και αλλού».

Ωστόσο, υποστήριξε ότι η ευθύνη για τις διαδηλώσεις βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση. «Εξελίσσεστε σε μια κυβέρνηση που παίρνει διαζύγιο από την κοινωνία και φτιάχνετε ένα σύμφωνο διαβίωσης, επιβίωσης θα λέγαμε με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι όλοι θέλουν την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια ή δείχνουν ότι απογειώνεται η ΕΡΤ» είπε σε άλλο σημείο για να αναρωτηθεί και πάλι: «είναι στημένες οι δημοσκοπήσεις» και να απαντήσει:

«Μην παίζουμε μεταξύ μας. Υπάρχει η στρατηγική διαχείρισης του φόβου. Φόβο που όλοι μας βιώνουμε λόγω της πανδημίας και τις πρωτοφανούς κατάστασης. Μέσα σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση η κυβέρνηση κάνει διαχείριση φόβου. Κάνει δημοσκοπήσεις την ώρα που ο κόσμος αισθάνεται φόβο για την πανδημία, για την οικονομία, γιατί θα χάσει την δουλειά του, θα κλείσει το μαγαζί του. Μέσα σε αυτή την κατάσταση αντί να κερδίσετε κοινωνικές συναινέσεις εσείς στήνετε δημοσκοπήσεις που έχουν απαντήσεις που είναι αποτέλεσμα της αβεβαιότητας και του φόβου. Είστε μια κυβέρνηση – και για όσο καιρό θα είστε ακόμα – θα λειτουργείτε εις βάρος του λαού μας».

Νίκος Βούτσης με μάσκα στη Βουλή
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις