Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πλατφόρμα εμβολιασμού 60-64: Πώς θα κλείσετε ραντεβού
ΕΛΛΑΔΑ

Πλατφόρμα εμβολιασμού 60-64: Πώς θα κλείσετε ραντεβού

Πλατφόρμα εμβολιασμού 60-64: Από σήμερα, Τετάρτη, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού για τους πολίτες ηλικίας 60-64 ετών

Από σήμερα, Τετάρτη, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού για τους πολίτες ηλικίας 60-64 ετών, ενώ μεθαύριο Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, θα είναι διαθέσιμη και για τις ηλικίες 75 έως 79. Σήμερα το απόγευμα θα αρχίσουν να «φεύγουν» τα sms ραντεβού για εμβολιασμό στους εγγεγραμμένους στην άυλη συνταγογράφηση ηλικίας 60-64 ετών, για τους οποίους ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού. Οι εμβολιασμοί της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας με το εμβόλιο της AstraZeneca, θα αρχίσουν από τις 15/2. Αυτό το σύστημα εμβολιασμού θα «τρέξει» παράλληλα με το βασικό σύστημα εμβολιασμού, στο οποίο εμβολιάζονται αυτή τη στιγμή οι πολίτες ηλικίας 80-84 ετών.

Την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, ανοίγει η διαδικασία των ραντεβού για την επόμενη ηλικιακή ομάδα αυτού του συστήματος, ηλικίας 75-79 ετών. Υπογραμμίζεται ότι μέχρι αυτή την ώρα έχουν διενεργηθεί 446.780 εμβολιασμοί πρώτης και δεύτερης δόσης, ποσοστό που αντιστοιχεί σε εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού 4,46%.

Εμβόλιο εμβολιασμός

Πλατφόρμα εμβολιασμού 60-64: Ποιοι θα λάβουν SMS για εμβολιασμό

Λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα ραντεβού για μια ηλικιακή ομάδα, καταγράφονται όσα μέλη της είναι εγγεγραμμένα στην άυλη συνταγογράφηση, ώστε μέχρι την ημέρα που θα ανοίξουν τα ραντεβού να έχουν ολοκληρωθεί οι προκρατήσεις που θα προταθούν. Αυτό συμβαίνει γιατί πρέπει να εντοπιστεί το εμβολιαστικό κέντρο που είναι πλησιέστερο στη διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλωθεί και να ληφθεί μέριμνα για τη διαθεσιμότητα ραντεβού σε ημερομηνίες και ώρες.

Έτσι, θα λάβουν SMS μόνον όσοι έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση περίπου μία εβδομάδα πριν ανοίξουν τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας στην οποία ανήκουν. Περαιτέρω λεπτομέρειες και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο https://emvolio.gov.gr/.

Εμβόλιο κορονοϊός εμβολιασμός
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις