Πώς να διακοσμήσω το γραφείο μου: Ένας λειτουργικός χώρος εργασίας

PLUS

Πώς να διακοσμήσω το γραφείο μου: Ένας λειτουργικός χώρος εργασίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Πώς να διακοσμήσω το γραφείο μου: Οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων ενθαρρύνουν την εξατομίκευση του γραφείου με λεπτομέρειες

09.02.2021 | 19:03

Είναι αποδεδειγμένο ότι ένα καλά διαμορφωμένο γραφείο μειώνει το στρες, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και διευκολύνει την εργασιακή ροή. Ένας χώρος εργασίας που είναι λειτουργικός αλλά έχει και ωραία διακόσμηση έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της δημιουργικότητας και μια αίσθηση ευφορίας που διαρκεί όλη την ημέρα.

Οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων ενθαρρύνουν την εξατομίκευση του γραφείου με λεπτομέρειες που έχουν σκοπό από τη μία να φέρουν επιπλέον πρωτοτυπία στο χώρο και από την άλλη να τον κάνουν οικείο και όμορφο.

Γεμάτοι χώροι και άδειοι χώροι

Σε περίπτωση που διαμορφώνεις το γραφείο σου στο σπίτι, σου προτείνουμε να βρεις μια ισορροπία ανάμεσα στους γεμάτους και άδειους χώρους. Θα πρέπει από τη μία να λάβεις υπόψη τις ανάγκες της δουλειάς σου, και από την άλλη τη διαμόρφωση ενός ήρεμου, χαλαρωτικού, και ευάερου περιβάλλοντος.

Μπορείς να επιλέξεις διακόσμηση με βάση το Σκανδιναβικό μοντέλο ή με μινιμαλιστικές λεπτομέρειες, στυλ που είναι γνωστά για την άνεση και την αίσθηση ηρεμίας που προσφέρουν. Στη συνέχεια μπορείς να προσθέσεις και στοιχεία της προσωπικότητάς σου για να κάνεις το χώρο πιο δικό σου.

Σε περίπτωση που σου αρέσει η κλασική διακόσμηση, καλό θα είναι να διαλέξεις ένα αρκετά μεγάλο δωμάτιο που θα σου επιτρέψει να ενσωματώσεις όλα τα επιθυμητά στοιχεία χωρίς να θυσιάσεις τη φωτεινότητα και την ελευθερία κινήσεων.

Διακοσμητικά εσωτερικού χώρου

Μπορείς να επεκτείνεις το όριο μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής σου ζωής φέρνοντας φωτογραφίες αγαπημένων σου προσώπων στο γραφείο, διακοσμητικά που σε εμπνέουν για τον τοίχο ή δώρα που σου θυμίζουν όμορφες στιγμές. Έτσι θα δημιουργήσεις μια θετική και πρωτότυπη ατμόσφαιρα που θα σε βοηθήσει να αισθάνεσαι ο εαυτός σου ακόμα κι όταν έχεις πολλή δουλειά.

Για περισσότερη άνεση, μην ξεχάσεις να διαλέξεις το σωστό χαλί που θα μετατρέψει το γραφείο σου σε φιλόξενο χώρο. Ένα μονόχρωμο χαλί με ψηλό πέλος θα φέρει ζεστασιά στο χώρο ενώ ένα χαλί με χαμηλό πέλος και γεωμετρικό σχέδιο θα φέρει ηρεμία και ισορροπία.

Μικρά διακοσμητικά και φωτογραφίες

Διάλεξε μερικά αγαπημένα αντικείμενα και τοποθέτησέ τα σε κεντρικά σημεία έτσι ώστε να τα βλέπεις. Όμως προσπάθησε να μην φέρεις στο γραφείο όλα σου τα αγαπημένα αντικείμενα. Μπορεί να νομίζεις ότι αυτό θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα, αλλά το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να υπερφορτώσεις το γραφείο σου και δεν θα μπορείς να τα απολαύσεις.

Απόλαυσε το φυσικό φως

Όσο το επιτρέπει ο χώρος σου, δώσε περισσότερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο θα τοποθετήσεις την οθόνη του υπολογιστή σου. Θα πρέπει να μπορείς να διατηρείς καλή στάση σώματος καθ’όλη τη διάρκεια της μέρας αλλά να απολαμβάνεις ταυτόχρονα και το φυσικό φως. Το τελευταίο είναι γνωστό για την άνεση που προσφέρει, αλλά και γιατί μειώνει το στρες και προσφέρει ενέργεια στο σώμα.

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

Καθόλου αμελητέο είναι ότι οι λεπτομέρειες κάνουν όλη τη διαφορά. Διάλεξε ένα αγαπημένο στυλό, μια κούπα που να σε εκφράζει και λύσεις οργάνωσης που να ταιριάζουν στο στυλ σου. Έτσι θα καταφέρεις να κάνεις τις πολυάσχολες μέρες πιο γλυκιές και να κρατήσεις μια στενή σχέση με την προσωπική σου ζωή και ό,τι σε εκφράζει όταν είσαι στο γραφείο. Είτε ο χώρος εργασίας σου είναι ανοιχτός ή περιοριστικός, υπάρχουν πάντα λύσεις να τον εξατομικεύσεις και να δημιουργήσεις ένα χώρο που να σε εκφράζει.

Διάλεξε να εκφράσεις τις πιο όμορφες πτυχές της προσωπικότητάς σου μέσα από λεπτομέρειες, και φέρε μια ευχάριστη διακόσμηση στα πρακτικά στοιχεία του γραφείου. Έτσι θα προσδώσεις στο χώρο εργασίας γοητεία, έμπνευση και λειτουργικότητα.

Exit mobile version