Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός: Στους καλύτερους του κόσμου ο Ζοσέ Σα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός: Στους καλύτερους του κόσμου ο Ζοσέ Σα

Ζοσέ Σα Ολυμπιακός: Ο Σα έχει δεχθεί έξι γκολ σε 18 ματς πρωταθλήματος και αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 15η θέση του κόσμου

Ο Ζοσέ Σα κράτησε για ακόμα μία φορά το μηδέν στην εστία του και βρίσκεται σταθερά ψηλά στη λίστα με τους καλύτερους του κόσμου. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δεν δέχτηκε γκολ στο ματς με τον ΟΦΗ και αυτό συνέβη για 12η φορά φέτος στην Super League. Ο Σα έχει δεχθεί έξι γκολ σε 18 ματς πρωταθλήματος και αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 15η θέση του κόσμου με τους τερματοφύλακες που έχουν κρατήσει πιο πολλές φορές το μηδέν στην εστία τους.

O Ζοσέ Πέδρο Μαλέιρο ντε Σα γεννημένος το 1993, είναι Πορτογάλος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής (ο καλύτερος), που αγωνίζεται ως τερματοφύλακας στη Σούπερ Λίγκα, για τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Ο Σα εντάχθηκε στην Μαρίτιμο σε ηλικία 18 ετών. Στις 23 Ιανουαρίου 2013 έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με την Β-ομάδα, παίζοντας και τα 90 λεπτά στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ολιβεϊρένσε για την δεύτερη επαγγελματική κατηγορία της Πορτογαλίας.

Το 2013 ο Σα προήχθη στην πρώτη ομάδα από τον προπονητή Πέδρο Μαρτίνς. Έπαιξε το πρώτο παιχνίδι του στην Πριμέιρα λίγκα στις 18 Αυγούστου στην εντός έδρα νίκη με αντίπαλο την Μπενφίκα και κράτησε τη θέση του και στο επόμενο παιχνίδι με αντίπαλο την Πόρτο, όπου όμως η ομάδα του ηττήθηκε με 0-3.

Ζοσέ Σα
Πόρτο

Στις 25 Ιανουαρίου του 2016, τόσο ο Σα όσο και ο συμπαίκτης του Μουσά Μαρεγκά υπέγραψαν στην Πόρτο με συμβόλαιο διάρκειας 4 ετών και ενός εξαμήνου, με τις υπηρεσίες του πρώτου να αγοράζονται για 1.500.000 ευρώ. Ο Σα έκανε το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ στις 17 Οκτωβρίου του 2017, ξεκινώντας βασικός στην εκτός έδρας ήττα της ομάδας του με 2-3 για την φάση των ομίλων, με αντίπαλο τη Λειψία. Έγινε βασικός από εκείνο το σημείο και έπειτα, αλλά μετά από μια εντός έδρας ήττα με 5-0 από την Λίβερπουλ, πάλι για την ίδια διοργάνωση, ξανά έχασε την θέση του.

Ζοσέ Σα
Ολυμπιακός

Στις 31 Αυγούστου του 2018 ο Σα εντάχθηκε στον Ολυμπιακό με ετήσιο δανεισμό. Έγινε βασικός λίγο μετά την άφιξή του, ενώ την ομάδα προπονούσε ο συμπατριώτης του και πρώην προπονητής του στη Μαρίτιμο, Μαρτίνς.

Στις 15 Μαΐου 2019, o Σα συμφώνησε για συμβόλαιο 4 ετών.

Ζοσέ Σα

Διεθνής καριέρα

Ο Σα εκπροσώπησε την Πορτογαλία το 2013 στο Παγκόσμιο κύπελλο κάτω των 20. Στις 6 Αυγούστου του 2013, ο Σα έλαβε την πρώτη του κλήση από την ομάδα κάτω των 21, για ένα φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Ελβετία, όπου και πήρε τα πρώτα του λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σα ήταν η πρώτη επιλογή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 21 ετών το 2015, κρατώντας το 0 σε όλα τα παιχνίδια, αλλά η ομάδα του τερμάτισε στη δεύτερη θέση, χάνοντας στον τελικό από τη Σουηδία. Στις 25 Μαΐου 2017, ο Σα συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Εθνικής ανδρών από τον Φερνάντο Σάντος, για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Ο Σα κλήθηκε ξανά για τους τελικούς του Πρωταθλήματος Εθνών ως δεύτερη επιλογή, διοργάνωση την οποία η ομάδα του κατέκτησε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις