Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ζώδια και παιδιά: Ποιοι είναι οι καλύτεροι γονείς
PLUS

Ζώδια και παιδιά: Ποιοι είναι οι καλύτεροι γονείς

Ζώδια και παιδιά: Ζώδια γονέων και παιδιών δικαιολογούν πολλά πράγματα στις σχέσεις αυτές που διαρκούν μια ολόκληρη ζωή

Ζώδια γονέων και παιδιών δικαιολογούν πολλά πράγματα στις σχέσεις αυτές που διαρκούν μια ολόκληρη ζωή. Γιατί ακόμα και όταν τα παιδιά φεύγουν, η αγάπη, τα κοινά βιώματα, οι συγκρούσεις συνεχίζουν να καθορίζουν τη ζωή τους. Ποια ζώδια είναι οι καλύτεροι γονείς;

Κριός

Ο γονέας Κριός είναι απόλυτος, επιβάλλει τις απόψεις του και θέλει να έχει πάντα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Θέλει να βλέπει το παιδί του να προοδεύει, να έχει πρωτιές και γι’ αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα απαιτητικός. Μεταδίδει στο παιδί αισιοδοξία και το ωθεί να συμμετέχει σε διάφορες δραστηριότητες. Είναι αυστηρός, χάνει εύκολα την επιμονή του, νευριάζει αλλά ευτυχώς για λίγο.

Μικρό κοριτσάκι

Δίδυμος

Ο γονέας Δίδυμος είναι πάντα παιδί, γι’ αυτό και διατηρεί πάντα με το παιδί του φιλικές σχέσεις. Μιλάει ώρες μαζί του και έχει τον τρόπο να εκμαιεύει τα μυστικά του. Δίνει βάρος στη μόρφωση και το φέρνει σε επαφή με πολλές εμπειρίες. Είναι έξυπνος, καλός στις δημόσιες σχέσεις αλλά δεν ξέρει να βάζει όρια. Αντιμετωπίζει τις καταστάσεις επιφανειακά, δεν δίνει βάθος ούτε στα ενδιαφέροντα αλλά ούτε και σε σοβαρά προβλήματα του παιδιού. Γνωρίζει λίγο απ’όλα.

Καρκίνος

Ο γονέας Καρκίνος αγαπά υπέρμετρα το παιδί, το αγκαλιάζει και αφοσιώνεται σ’αυτό. Δεν θέλει να το βλέπει στεναχωρημένο, δίνει μεγάλο βάρος στην ψυχολογία του και την συναισθηματική του κατάσταση. Είναι πολύ συναισθηματικός, υπερπροστατευτικός και διαισθητικός. Καταλαβαίνει τους προβληματισμούς ενός παιδιού και ξέρει να απαλύνει τον πόνο. Όμως, πρέπει να μάθει να αφήνει το παιδί μόνο του να αντιμετωπίζει κάποια θέματα και να παίρνει πρωτοβουλίες. Είναι επιμελής γονέας αλλά πολλές φορές έχει την τάση να θυμίζει στο παιδί του τις θυσίες που έχει κάνει γι’ αυτό.

Δύο παιδιά στο παράθυρο

Τοξότης

Ο γονέας Τοξότης είναι ευχάριστος, χαρούμενος, έχει κέφι και ζωντάνια και μεταδίδει στο παιδί αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση. Παίζει μαζί του, το παρακινεί σε δραστηριότητες και εκδρομές. Είναι κοινωνικός και το παιδί του σίγουρα θα έχει πολλούς φίλους. Είναι ελεύθερο πνεύμα, έχει απίστευτη ενέργεια και αυτά συμβαδίζουν με ένα υπερκινητικό παιδί. Πρέπει να μάθει να το αφήνει να κάνει τις δικές του επιλογές για να μαθαίνει από τα λάθη του. Δεν είναι πάντα παράδειγμα προς μίμηση καθότι δεν μπορεί να επιβάλλει σε ένα παιδί κανόνες και δομές.

Υδροχόος

Ο γονέας Υδροχόος είναι πάντα μπροστά στο ρεύμα της εποχής, είναι μοντέρνος και πάντα ενημερωμένος. Διατηρεί τις παραδόσεις στην ανατροφή του παιδιού, όμως με ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό τρόπο. Μιλάει και επικοινωνεί με το παιδί του. Θέλει να επιβάλλει τη γνώμη του και δεν δέχεται εύκολα διαφορετικούς χαρακτήρες. Αντιλαμβάνεται από νωρίς τις ικανότητές του και το βοηθά να εξελιχτεί. Το μαθαίνει να σκέφτεται αντισυμβατικά, να μην δέχεται ότι υπαγορεύει η κοινωνία. Είναι χαλαρός και μερικές φορές απόμακρος, κάτι που χρήζει προσοχής για να μην απομακρυνθεί συναισθηματικά από το παιδί του.

Τρία μικρά αδερφάκια
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις