Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

11

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καλοκαιρινοί προορισμοί για ζευγάρια: Αυτά είναι τα ιδανικότερα νησιά
PLUS

Καλοκαιρινοί προορισμοί για ζευγάρια: Αυτά είναι τα ιδανικότερα νησιά

Καλοκαιρινοί προορισμοί για ζευγάρια: Εδώ είμαστε να σας δείξουμε τους καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς για ζευγάρια

Το καλοκαίρι μπορεί να αργεί ακόμα και ο κορονοϊός δε λέει να φύγει ωστόσο ο καθένας μας κάνει σκέψεις για τις φετινές του διακοπές. Μπορεί να μην είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας, αλλά ελπίζουμε ότι μέχρι τότε τα πράγματα θα είναι κάπως καλύτερα και θα μπορέσουμε να ξεσκάσουμε στα υπέροχα ελληνικά νησιά. Και φυσικά αν θέλετε να πάτε διακοπές με την κοπέλα ή το αγόρι σας ακόμη καλύτερα. Εδώ είμαστε να σας δείξουμε τους καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς για ζευγάρια.

Κεφαλονιά

Τι να πει κανείς για την Κεφαλονιά. Σε αυτό το νησί θα βρεις πανέμορφες παραλίες (παγκοσμίως βραβευμένες) αλλά και νυχτερινή ζωή. Η Κεφαλονιά μπορεί να γίνει το ησυχαστήριο σου αλλά και παράλληλα ένας από τους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς. Από τη μια μπορείς να βρεις παραλίες με μπιτσόμπαρα και από την άλλη παραλίες όπου είσαι κυριολεκτικά μόνος σου.

Η Κεφαλονιά εάν φημίζεται για ένα πράγμα είναι οι μαγευτικές παραλίες της. Εάν θέλετε γαλαζοπράσινα νερά τότε προτείνουμε Μύρτο, Πετανούς, Αντίσαμο, Λαγκαδάκια, Χοργοτά, Έμπλυση, Αλατιές, Δαφνούδι. Εάν θέλετε άμμο και λίγο πιο κοσμοπολίτικες καταστάσεις τότε προτείνουμε Πλατύ-Μακρύ Γιαλό, Ξι και Μέγα Λάκκο.

Η αλήθεια είναι πώς η Κεφαλονιά είναι ένα τεράστιο νησί που χρειάζεται να μείνετε αρκετές ημέρες εάν θέλετε να το γυρίσετε όλο. Εμείς προτείνουμε σίγουρα να δείτε την Άσσο, το Φισκάρδο και τις παραπάνω παραλίες. Εάν θέλετε να μείνετε κάπου πιο κοσμοπολίτικα προτείνουμε το Αργοστόλι που ως πρωτεύουσα του νησιού δε θα σας απογοητεύσει.

Κεφαλονιά

Σαντορίνη

Η Σαντορίνη ίσως είναι παγκοσμίως ο πιο κλασικός προορισμός για ζευγάρια. Τόσο κλασικός που έρχονται ζευγάρια απ’ όλο τον κόσμο για να παντρευτούν στη διάσημη Καλντέρα. Και ποιος μπορεί να τους αδικήσει; Το τοπίο είναι πραγματικά πανέμορφο και μοναδικό.

Το απόγευμα πλημμυρίζει από επισκέπτες που περιμένουν να δουν το διάσημο πλέον σε όλους ηλιοβασίλεμα! Τα καλντερίμια γεμίζουν από κόσμο που ανεβαίνει μέχρι και στα πιο περίεργα μέρη -όπως σκεπές-, προκειμένου να απαθανατίσει τον ήλιο την ώρα που δύει. Μια βόλτα στο διάσημο ηφαίστειο δε θα σας απογοητεύσει.

Η Σαντορίνη βέβαια δε φημίζεται για τις παραλίες της, αν και υπάρχουν κάποιες που ξεχωρίζουν όπως η Περίσσα. Τοποθετημένη στο νοτιοανατολικό σημείο του νησιού, απλωμένη σε μήκος 7 χλμ. περίπου, η πιο γνωστή παραλία της Σαντορίνης. Με κατάμαυρη άμμο, καθαρά βαθιά νερά και πλήρως οργανωμένα beach bars και ταβερνούλες ακριβώς πάνω στη θάλασσα, η Περίσσα φιλοξενεί κάθε είδους επισκέπτη που προτιμά κάτι πιο οικονομικό σε ότι αφορά διαμονή και διασκέδαση.

Σαντορίνη

Μήλος

H Μήλος εάν φημίζεται για δύο πράγματα είναι οι απίστευτες παραλίες και το γεγονός ότι είναι το ιδανικό ζευγαρονήσι. Σε αυτό το νησί θα χαλαρώσετε και θα απολαύσετε την απόλυτη ομορφιά. Στο Σαρακήνικο, 10 χλμ. βορειοανατολικά της Πλάκας, το τοπίο είναι σεληνιακό και οι λουόμενοι μοιάζουν με σκιές που κινούνται στα πάλλευκα βράχια. Μόλις 4 χλμ. δυτικά από τα Πολλώνια απλώνεται ο Παπάφραγκας. Αυτή η παραλία-σπηλιά είναι ένας μικρός κολπίσκος που μοιάζει με μικρή φυσική πισίνα.

Στη Φυριπλάκα, με το ένα και μοναδικό beach bar, 14 χλμ. νοτιοανατολικά της Πλάκας, τα απόκρημνα πολύχρωμα βράχια προσδίδουν ασύγκριτους χρωματισμούς στο πέλαγος. Είκοσι λεπτά οδικώς νότια του Αδάμαντα, εκτείνεται η Αχιβαδόλιμνη, η μεγαλύτερη παραλία του νησιού με 3 ολάκερα χλμ. αμμουδιάς! Στη νότια πλευρά της Μήλου, οι ακρογιαλιές του Παλιοχωρίου, της Αγίας Κυριακής και του Προβατά συγκεντρώνουν, ως επί το πλείστον, νεαρό κόσμο με τα beach bars να ανεβάζουν τα ντεσιμπέλ της διασκέδασης στα ύψη!

Μήλος

Σύρος

Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων φημίζεται για την ενετική αρχιτεκτονική και τις πανέμορφες παραλίες. Στη γραφική Σύρο δε γίνεται να μην ερωτευτείς! Οι περισσότερες κοσμοπολίτικες παραλίες του βρίσκονται νοτιοανατολικά του νησιού. Ο Γαλησσάς, οι Αγκαθωπές, ο Μέγας Γιαλός, η Ντελαγκράτσια, ο Αζόλιμνος και ο Φοίνικας, είναι από τις πιο οργανωμένες παραλίες του νησιού. Ο Αρμεός ή Αγία Πακού, παραλία που βρίσκεται αριστερά από τον κόλπο του Γαλησσά και κάτω από τον λόφο της Αγίας Πακούς είναι πόλος έλξης πολλών γυμνιστών κάθε χρόνο. Στην Ερμούπολη, θα βρείτε τις παραλίες του Αγίου Νικολάου στη συνοικία Βαπόρια, του «Τάλιρου», του «Βαγγελίδη» και τα «Κύματα», πανέμορφες παραλίες με βότσαλο.

Η Μεγάλη Αγκάλη, είναι μία ερημική παραλία στο νησάκι Γαϊδούρι ή Φανάρι όπως ονομάζουν ορισμένοι και βρίσκεται απέναντι από την Ερμούπολη, η πρόσβαση στη παραλία γίνεται μόνο με σκάφος. Στα δυτικά του νησιού θα συναντήσετε την παραλία Δελφίνι, μία ειδυλλιακή παραλία με πανέμορφη αμμουδιά.

Σύρος
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις