Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λιγνάδης εξελίξεις: “Φυσικά και θα κινηθώ νομικά”
ΕΛΛΑΔΑ

Λιγνάδης εξελίξεις: “Φυσικά και θα κινηθώ νομικά”

Λιγνάδης εξελίξεις: Ο Δημήτρης Λιγνάδης ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί, προς το παρόν, να τοποθετηθεί δημοσίως

Ετοιμος να κινηθεί νομικά, αν γίνει σε βάρος του αναφορά σε σχέση με τις καταγγελίες που δονούν τον χώρο του Πολιτισμού, δηλώνει ο Δημήτρης Λιγνάδης. Μετά την παραίτησή του το βράδυ του Σαββάτου, που έγινε αμέσως δεκτή από τη Λίνα Μενδώνη, ο Δημήτρης Λιγνάδης ήδη είναι έτοιμος να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Είχε προϊδεάσει για αυτό εξάλλου στην επιστολή παραίτησής του. Οπως δήλωσε μέσω του δικηγόρου του, Ν. Γεωργουλέα, στο Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1, θα προσφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που τον κατονομάζουν ως εμπλεκόμενο σε πράξεις βίας. Επίσης, δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον όποιου κάνει αναφορά σε αυτόν για εμπλοκή σε σκάνδαλο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία εις βάρος του, αλλά ένα όργιο φημών που ξεκίνησε προ δέκα ημερών.

Λιγνάδης: Έκλεισε το Facebook

Νωρίτερα σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης έκλεισε τον λογαριασμό του στο Facebook επικαλούμενος λόγους καθαριότητας.

«Φίλοι μου. Θα κλείσω για ένα διάστημα το account μου. Για λόγους… καθαριότητας. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση» σημειώνει.

Λιγνάδης – Μενδώνη: Δεν υπάρχει επώνυμη καταγγελία

Μιλώντας στο MEGA, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, υποστήριξε πως για τον κ. Λιγνάδη μέχρι στιγμής επώνυμη καταγγελία δεν υπάρχει. «Όπως ο ίδιος λέει στην επιστολή του, δεν μπορούσε να αντέξει όλο το κλίμα των φημών που δημιουργούσε ένα κλοιό γύρω του». Σύμφωνα με την ίδια, την παραίτηση του κ. Λιγνάδη δεν την είχε ζητήσει και δεν την είχε υποβάλει πριν μερικές μέρες που έγινε μία σχετική συζήτηση μέσω των social media».

«Υπέβαλε την παραίτησή του αργά το απόγευμα του Σαββάτου και την αποδέχτηκα λίγο μετά» επεσήμανε, τονίζοντας ότι «κώδικας δεοντολογίας αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Θα συσταθεί και θα αφορά στις κρατικές πολιτιστικές δομές. Αυτό είναι πρωτοβουλία του υπουργείου, λόγω των επώνυμων καταγγελιών και των συνθηκών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις