Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών Θεσπρωτία: Κάνναβη σε… πορτοκαλεώνα
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών Θεσπρωτία: Κάνναβη σε… πορτοκαλεώνα

Διακίνηση ναρκωτικών Θεσπρωτία: Ο ένας από τους δράστες προετοίμαζε τις επί μέρους συσκευασίες ενώ ο δεύτερος που κατάφερε και να διαφύγει με κιάλια επέβλεπε το χώρο

Οι πορτοκαλιές, οι μανταρινιές και οι λεμονιές, ενός μεγάλου αγροκτήματος στη Θεσπρωτία, έκρυβαν… παραισθήσεις! Στους κορμούς των δέντρων, που παράγουν προϊόντα ευεργετικά για την άμυνα του οργανισμού στους ιούς και με «κάλυμμα» τις φυλλωσιές τους, δύο αλλοδαποί, έκρυβαν πάνω από 167 κιλά(!) ακατέργαστης κάνναβης, συσκευασμένης σε ταξιδιωτικούς σάκους!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο ένας από τους δράστες προετοίμαζε τις επί μέρους συσκευασίες ενώ ο δεύτερος που κατάφερε και να διαφύγει με κιάλια επέβλεπε το χώρο, γύρω από το αγρόκτημα, για τυχόν εμφάνιση αστυνομικών. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο Αλβανός υπήκοος συνελήφθη στο Ράγιο Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Ά Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, καθώς και με τη συνδρομή δύο αστυνομικών σκύλων, ανίχνευσης ναρκωτικών και περιπολίας αντίστοιχα.

Σε βάρος του, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Εντός του αγροκτήματος

«Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί, εντόπισαν τον ανωτέρω αλλοδαπό και τον συνέλαβαν, ενώ αναζητούν και έναν ακόμα συνεργό του, καθώς προέκυψε ότι είχε αποκρύψει και επιτηρούσε, εντός αγροκτήματος με εσπεριδοειδή δέντρα, μεγάλη ποσότητα κάνναβης».

Στην έρευνα που έγινε στο σημείο, βρέθηκαν κρυμμένοι, μέσα σε κορμούς δέντρων, 6 ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν 83 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 167 κιλών και 510 γραμμαρίων και οι οποίοι κατασχέθηκαν.

Επίσης, στο ίδιο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Χαρτοκιβώτια, αυτοκόλλητες ταινίες, μαρκαδόρος, που προορίζονταν για τη συσκευασία των ναρκωτικών, κιάλια χειρός για κατόπτευση του χώρου, μαχαίρι, τρόφιμα. Ο συλληφθείς, καταλήγει η Αστυνομία, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του.

Αποτέλεσμα εικόνας για κανναβη σε κορμουσ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις