Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γεύμα Ικαρία: Απάντηση Ταραντίλη στον Τσίπρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεύμα Ικαρία: Απάντηση Ταραντίλη στον Τσίπρα

Γεύμα Ικαρία: "Στις μελλοντικές περιοδείες του Πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα", τόνισε ο κ. Ταραντίλης.

Απάντηση στις αιτιάσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, για τον σάλο που προκλήθηκε από το γεύμα στην Κέρκυρα. “Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Σάββατο τα ακριτικά νησιά Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία προκειμένου να δει από κοντά την πορεία των εμβολιασμών, να συζητήσει για τα τοπικά προβλήματα και να ασχοληθεί με την προώθηση αναπτυξιακών έργων.

Η ανακοίνωση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης περί παραβίασης των υγειονομικών μέτρων από τον Πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια ενός πρόχειρου και σύντομου γεύματος που προσέφερε σε αυτόν ο βουλευτής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, με αναφορά σε “γλέντι στην Ικαρία”, στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας.

Ήταν μια πρόσκληση του βουλευτού, την οποία δέχτηκε ο Πρωθυπουργός, πραγματοποιώντας το γεύμα σε υπαίθριο χώρο με χρήση μάσκας, την οποία και έβγαλαν μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος. Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μη συμβάλλοντας εποικοδομητικά στον αγώνα της χώρας να καταπολεμήσει τις συνέπειες της πανδημίας, απευθύνει ανακριβείς χαρακτηρισμούς, ενώ την ίδια στιγμή προσκαλεί σε πορείες και συγκεντρώσεις υπονομεύοντας την αποτελεσματικότητα των υγειονομικών μέτρων. Το ίδιο δε έπραξε και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Τη στιγμή που ξεδιπλώνεται το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού θέτοντας τις βάσεις για την υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης μέσα στους επόμενους μήνες, το οποίο απαιτεί τη στήριξη και την επίδειξη ενότητας και ομοψυχίας από όλους τους πολιτικούς χώρους, ο κ. Τσίπρας επιλέγει την τακτική του διχασμού και του αποπροσανατολισμού.

Σε κάθε περίπτωση στις μελλοντικές περιοδείες του Πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα”.

Γεύμα Ικαρία: Απάντηση Τσίπρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, λίγο μετά την ανακοίνωση Ταραντίλη, έσπευσε να τονίσει πως “ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέδωσε μία ακατανόητη έκθεση ιδεών για το γλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία αντί να παραδεχτεί το εξής απλό: Ο πρωθυπουργός και οι φίλοι του είναι υπεράνω των μέτρων και των περιορισμών που ισχύουν για τους υπόλοιπους πολίτες”.

“Αλήθεια”, προσθέτει, “αν στη θέση του κ. Μητσοτάκη βρισκόταν οποιοσδήποτε άλλος, ο κ. Ταραντίλης δεν θα έκανε λόγο για ανευθυνότητα, κίνδυνο διασποράς του ιού και πρόστιμα;”.

Τσίπρας: “Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού”

“Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού” σχολιάζει ο Αλέξης Τσίπρας, καταλογίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη “βαθιά υπεροψία και αλαζονεία”. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση του στο Instagram, την οποία συνοδεύει με το σχετικό βίντεο από την ιστοσελίδα News247 για το “γλέντι στην Ικαρία”, αναφέρει: “Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Προφανώς δε πρόκειται πια για επαναλαμβανόμενη ανεμελιά, αλλά για βαθιά υπεροψία και αλαζονεία. Είμαι εξουσία και κάνω ό,τι θέλω. Γιατί; Μα γιατί μπορώ, βρε αδελφέ… ‘Αντε, εις υγείας των κορόιδων!”

Υπενθυμίζεται πως στο χθεσινό γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο σπίτι του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χριστόδουλου Στεφανάδη, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, που συνόδευαν τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στα νησιά Ικαρία, Φούρνοι, Θύμαινα.

Γεύμα Ικαρία: Οι αντιδράσεις

“Επικίνδυνο και ανεύθυνο αλαζόνα” χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, με δήλωση που εξέδωσε για την “προκλητική παραβίαση των υγειονομικών μέτρων από τον πρωθυπουργό” κατά την επίσκεψη του στην Ικαρία. Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει ότι “ο άνθρωπος που ένα χρόνο τώρα κουνάει το δάκτυλο στους πολίτες για την ατομική ευθύνη χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη ο ίδιος, σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο. Η προκλητική παραβίαση κάθε υγειονομικού μέτρου στο κορονο-πάρτι της Ικαρίας προκαλεί οργή”.

“Τη μέρα που η κοινωνία στενάζει από τον κυβερνητικό ανορθολογισμό του άνοιξε-κλείσε και της απαγόρευσης στις 6 μμ ο πρωθυπουργός έδειξε ποιος πραγματικά είναι: ένας επικίνδυνος και ανεύθυνος αλαζόνας”, δηλώνει.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ικαρίας: Επιδείξεις καταστρατήγησης των μέτρων προστασίας

“Η κακογουστιά αγγίζει τα όρια της επικινδυνότητας όταν έρχεται μια πολυμελής κουστωδία από την Αθήνα, μια κόκκινη από κορονοϊό περιοχή, σε ένα παρθένο από κορονοϊό νησί”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ικαρίας.

Η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε “ένα νησί ελεύθερο από κορονοϊό, για να επιθεωρήσει τα εμβολιαστικά κέντρα στο νοσοκομείο του Αγίου Κηρύκου και στο κέντρο Υγείας Ευδήλου”, προσθέτοντας ότι χαιρετίζει “τις συλλογικότητες που αποδοκίμασαν αυτή την κακόγουστη παράσταση που σκοπό είχε να εξασφαλιστούν μερικά λεπτά θετικής δημοσιότητας για τον κύριο Μητσοτάκη”.

Σχολιάζει, δε, πως “τραγικός επίλογος της επίσκεψης” ήταν “ο συνωστισμός δεκάδων ανθρώπων σε μια βεράντα του Ευδήλου, για το αποχαιρετιστήριο πάρτι, κατά παράβαση όλων των μέτρων με πρωθυπουργική υπογραφή”. “Ευχόμαστε”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ικαρίας, “αυτές οι εγκληματικές προχειρότητες να μην έχουν επιπτώσεις στην υγεία των Ικαριωτών” και προσθέτει ότι “τέτοιες συμπεριφορές εκτός του ότι είναι επικίνδυνες, συνιστούν προσβολή προς τους Ικαριώτες που πληρώνουν βαρύτατο τίμημα από τα αδίκως οριζόντια απαγορευτικά μέτρα”.

Σημειώνουν στην ανακοίνωση πως αυτό που χρειάζεται το νησί στη δύσκολη αυτή περίοδο “είναι ο στοχευμένος επιδημιολογικός έλεγχος στις εισόδους του νησιού, τα δύο λιμάνια και το αεροδρόμιο και ενδεχομένως, χαλάρωση των ανώφελων και καταστροφικών οριζόντιων μέτρων”. Σημειώνει ότι “πολύ περισσότερο δεν χρειάζονται “καταδρομικές αποβάσεις” και επιδείξεις καταστρατήγησης των μέτρων προστασίας, που προκαλούν τους πολίτες οι οποίοι υπομένουν την βάσανο της καραντίνας με εξαιρετικά βαρύ τίμημα”.

Τι λέει το ΚΙΝΑΛ

«Πρωθυπουργός και Νέα Δημοκρατία είναι υπεράνω του νόμου. Συνωστισμός και φαγοπότια επιτρέπονται μόνο γι’ αυτούς», το σχόλιο του Κινήματος Αλλαγής.

Η δήλωση του ΜέΡΑ 25

Στο θέμα σχετικά με το γεύμα αναφέρεται σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Τονίζει ότι «ο πρωθυπουργός που τόσο καιρό κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες τη στιγμή που η κυβέρνησή του δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για να περιορίσει την πανδημία και τις συνέπειες της, συνωστίστηκε σε “ικαριώτικο γλέντι” στο μπαλκόνι του σπιτιου τοπικού βουλευτή του».

Κι όλα αυτά, προσθέτει, «την ίδια μέρα που ξεκίνησαν να ισχύουν και τα νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για τους πολίτες, οι οποίοι ”μένουνε σπίτι” από τις 6. Καμία απολύτως ντροπή από τον κ. Μητσοτάκη».

Γεύμα Ικαρία: Τι είπε ο Στεφανάδης

Μετά τις αντιδράσεις για το γεύμα Μητσοτάκη στη βεράντα του βουλευτή Χριστόδουλου Στεφανάδη, ο τελευταίος ξεκαθαρίζει ότι κατά τη διάρκεια του σύντομου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα. Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι. Στο χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνόδευε στο ταξίδι.

«Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικόνες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Σάμου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις