Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Φαρφάλες με σολομό: Γευστική απλότητα
PLUS

Φαρφάλες με σολομό: Γευστική απλότητα

Φαρφάλες με σολομό: Το τυρί και το κρασί αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της ιταλικής μαγειρικής.

Η ιταλική κουζίνα δίκαια θεωρείται η κορυφαία κουζίνα στον κόσμο. Τα κύρια χαρακτηριστικά της ιταλικής κουζίνας είναι η ακραία απλότητα της, με πολλά πιάτα να αποτελούνται από 4 έως 8 συστατικά. Οι Ιταλοί μάγειρες βασίζονται στην ποιότητα των υλικών παρά στην πολυπλοκότητα της προετοιμασίας. Τα πιάτα και οι συνταγές, συχνά, δημιουργούνται περισσότερο από γιαγιάδες και όχι από σεφ, και για αυτόν τον λόγο πολλές συνταγές είναι προσαρμοσμένες στην οικιακή κουζίνα της νοικοκυράς. Πολλά πιάτα που κάποτε ήταν γνωστά μόνο στις περιοχές της καταγωγής τους, έχουν εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα.

Το τυρί και το κρασί αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της κουζίνας, με πολλές κατά τόπους παραλλαγές. Ένα από τα αγαπημένα ιταλικά πιάτα είναι οι φαρφάλες με σολομό. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε 500 γρ. φαρφάλες, 200-220 γρ. κρέμα γάλακτος, 100 γρ. καπνιστό σολομό, ½ κ.γλ. πάπρικα, αλάτι, 1 σφηνοπότηρο γκράπα και 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα.

Φαρφάλες

Φαρφάλες με σολομό: Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Βήμα 2: Σουρώνουμε τα ζυμαρικά κρατώντας ένα φλιτζάνι από το νερό.
  • Βήμα 3: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την πάπρικα σε ένα τηγάνι. Κόβουμε το σολομό σε λωρίδες και τον προσθέτουμε μέσα στην κρέμα.
  • Βήμα 4: Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα μας, αραιώνοντας την λίγο με το νερό από τα ζυμαρικά, αν είναι πολύ πηχτή.
  • Βήμα 5: Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ρίχνουμε από πάνω την γκράπα, ζεσταίνοντας τα σε χαμηλή φωτιά όλα μαζί μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Φαρφάλες
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις