Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο επεισόδια: Πέτρες, χημικά και προσαγωγές στα Προπύλαια
ΕΛΛΑΔΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο επεισόδια: Πέτρες, χημικά και προσαγωγές στα Προπύλαια

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο επεισόδια: Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα ατόμων βγήκε από την πορεία και πέταξε πέτρες σε διμοιρία ΜΑΤ και η αστυνομία προέβη σε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Η ομάδα ατόμων πέταξε μπογιές και στην Τράπεζα της Ελλάδος. Εξαιτίας του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κλειστός παρέμεινε για αρκετή ώρα ο σταθμός «Πανεπιστήμιο».

Το ΔΣ της ΔΟΕ απαιτεί την απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και την απόσυρση όλου του αντιεκπαιδευτικού πακέτου μέτρων (αξιολόγηση, ωράριο νηπιαγωγών) της κυβέρνησης που, όπως υπογραμμίζει η ΔΟΕ, συνεχίζει το χτύπημα της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.

«Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. συνεχίζει να νομοθετεί με αυταρχισμό, με το μάτι στραμμένο στα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των δημόσιων πανεπιστημίων και με αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα που βιώνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΔΟΕ.

«Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα» καταγγέλλουν οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης.

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και προσαγωγές στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Από επεισόδια συνοδεύτηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, αντιεξουσιαστές που κινούνταν προς τον χώρο του ΑΠΘ εμποδίστηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Ακολούθησε πετροπόλεμος και ρίψη μολότοφ στην οδό Εθνικής Αμύνης. Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν σε χρήση χημικών. Κατά πληροφορίες, η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε προσαγωγές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις