Αθήνα

°C

Δευτέρα

17

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αεροσκάφος Ιωάννινα – πιλότος: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια, ψάχνουν τον Ιρακινό
ΕΛΛΑΔΑ

Αεροσκάφος Ιωάννινα – πιλότος: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια, ψάχνουν τον Ιρακινό

Αεροσκάφος Ιωάννινα - πιλότος: Με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησε η επιχείρηση προσέγγισης στο σημείο όπου βρέθηκαν συντρίμμια του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους στα Ιωάννινα.

Σε χαράδρα στη κορυφή του Μιτσικελίου, εντοπίστηκαν το απόγευμα τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν από την Κυριακή. Ένα canadair, που συμμετέχει στην έρευνα, εντόπισε ένα ηλεκτρονικό σήμα το οποίο εξέπεμπε το αγνοούμενο αεροπλάνο. Αμέσως κινητοποιήθηκε το ελικόπτερο Super Puma, το οποίο συμμετέχει από το πρωί στην γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για 4η ημέρα, πέταξε στην περιοχή και επιβεβαίωσε την πληροφορία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σημείο συντριβής του εκπαιδευτικού αεροπλάνου βρίσκεται στην κορυφογραμμή, πάνω από το Καβαλάρι του Ανατολικού Ζαγορίου αλλά και του Λιγγιάδες των Ιωαννίνων. Η κινητοποίηση είναι άμεση. Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Αστυνομίας της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Πολιτικής Προστασίας και του Στρατού.

Το αεροπλάνο της ιδιωτικής σχολής πιλότων με ένα 32χρονο Ιρακινό χειριστή, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση τη Κυριακή 31 Ιανουαρίου. Το τελευταίο στίγμα του ήταν στις 12:28, περίπου 7 μίλια Β.Α του αεροδρομίου Ιωαννίνων στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου. Αμέσως στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή. Επί 3 ημέρες, ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική, Αστυνομία και εθελοντές από την περιοχή, μέσα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με χαμηλή νέφωση και βροχή, πραγματοποιούσαν έρευνες χωρίς αποτέλεσμα.

έρευνα

Αεροσκάφος: Αυτός είναι ο πιλότος

Αμάρ Ιμπραχήμ ονομάζεται ο Ιρακινός εκπαιδευόμενος πιλότος που επέβαινε στο αεροπλάνο της Egnatia Aviation. Πρόκειται για έναν από τους περίπου 100 εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης, ο οποίος έκανε την πρώτη του ατομική πτήση, χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου του 2020. Στους Μηλιωτάδες έφτασαν τη Δευτέρα περίπου 20 Ιρακινοί που παρακολουθούν μαθήματα εκπαίδευσης στην Κοζάνη, ώστε να βοηθήσουν στις έρευνες. Σημειώνεται πως ο εκπαιδευόμενος πιλότος που αγνοείται εκτελούσε την τελευταία πτήση πριν από την απόκτηση του πτυχίου του. Το αεροσκάφος που αγνοείται, ανήκει στη Σχολή Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Πιλότων «Egnatia Aviation».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις