Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γιος Βούτση – σύλληψη: Ο… ημιπιτσιρικάς προκαλεί πάρτι στο Twitter
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιος Βούτση – σύλληψη: Ο… ημιπιτσιρικάς προκαλεί πάρτι στο Twitter

Ετσι δικαιολόγησε ο Νίκος Βούτσης τη δράση του γιού του υπέρ των δικαιωμάτων του Κουφοντίνα - Πάρτι στο Twitter

“Βροχή” ειρωνικών σχολίων στα social media έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρώην Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, σε διαδικτυακή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την δράση διαφόρων οπαδών του Δημήτρη Κουφοντίνα και τη συμμετοχή σε αυτές τις “παρεμβάσεις” και του γιού του Γιώργου Βούτση. Η τελευταία δράση της ομάδας που οδήγησε και στην σύλληψη του Γιώργου Βρούτση ήταν το “ντου” στο γραφείο της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Νικολάου όπου πέταξαν τρικάκια.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δικαιολόγησε τις πράξεις του γιου του και επιτέθηκε στα ΜΜΕ λέγοντας πως τους πετροβολούν οικογενειακά. “Κάποιοι πιτσιρικάδες ή ήμιπιτσιρικάδες σαν τον γιό μου, που είναι 35 χρονών -και όχι 40 που γράφουνε στα site από χθες, που μας πετροβολούνε οικογενειακά- ανεβήκανε σε μηχανάκια και περάσανε από το δρόμο, έξω από το πολιτικό γραφείο της κυρίας Νικολάου και πετάξανε τρικάκια στο δρόμο, όπου λέγανε ότι η ζωή των κρατουμένων είναι σημαντική, μετράει κλπ και φύγανε”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βούτσης.

“Και ενώ φεύγανε από το δρόμο συλλάβανε δύο, μεταξύ των οποίων και τον γιό μου. Και από χθες έχει γίνει ένα όργιο παρα-δημοσιογραφίας. Η δεν κυρία Νικολάου, η οποία δεν ήταν εκεί, μήνυσε γιατί λέει φοβήθηκε που της είπαν ότι υπήρχαν τέτοια τρικάκια. Μιλάμε για καταστάσεις, οι οποίες δεν έχουν γίνει ούτε στη μεταπολίτευση… Ποτέ στην Ελλάδα. Τους μήνυσε, έγινε σήμερα το δικαστήριο, αθωώθηκαν τα παιδιά” κατέληξε ο κ. Βούτσης.

Τι συνέβη στο γραφείο της κ. Νικολάου

Στις 15 Δεκεμβρίου, 10 άτομα πραγματοποίησαν επίθεση και πέταξαν τρικάκια έξω από το γραφείο της κυρίας Νικολάου, σε ένδειξη συμπαράστασης στα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα, του αρχιεκτελεστή της 17Ν. Τα τρικάκι έγραφαν συνθήματα όπως “οι ζωές των κρατούμενων μετράνε” και στήριζαν το αίτημα του δολοφόνου της τρομοκρατικής οργάνωσης να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό. Η αστυνομία προχώρησε σε 2 συλλήψεις, ένας εκ των οποίων ήταν και ο γιος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Στο Twitter έγινε πάρτι με την δήλωση του Νίκου Βούτση, ενώ δημιουργήθηκε και το αντίστοιχο hashtag #Ημιπιτσιρικάς, το οποίο βρέθηκε πρώτο στις δημοφιλείς τάσεις στην Ελλάδα.

Το θέμα ανέλαβε μετά η Ομάδα Αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας που έκανε και σχετικό βίντεο:

Πολλοί χρήστες θυμήθηκαν τη δήλωση Βερναρδάκη για τον Αλέξη Τσίπρα: Μην χτυπάτε τον Τσίπρα, είναι μόνο 44 ετών.

https://twitter.com/panta_tif/status/1356922393042812928?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1356922393042812928%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fellada%2Fhamos-twitter-imipitsirikas-boytsi-gio-toy

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις