Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΗΠΑ αστυνομία 9χρονη: Αντιδράσεις και έρευνα για το περιστατικό
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ αστυνομία 9χρονη: Αντιδράσεις και έρευνα για το περιστατικό

ΗΠΑ αστυνομία 9χρονη: Εσωτερική έρευνα διενεργεί η αστυνομία του Ρότσεστερ, ενώ ο δήμος δεν διευκρίνισε πόσοι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμόμτητα.

Σε συνέχεια του σάλου που προκλήθηκε στις ΗΠΑ την Παρασκευή, όταν αστυνομικοί στην πόλη Ρότσεστερ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης πέρασαν χειροπέδες και ψέκασαν με σπρέι πιπεριου ένα 9χρονο κορίτσι, διατάχθηκε εσωτερική έρευνα από την αστυνομία. Οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην υπόθεση τέθηκαν σε διαθεσιμότητα χθες Δευτέρα, κατόπιν εντολής της (αφροαμερικανής) δημάρχου, καθώς η αστυνομία στις ΗΠΑ υπάγεται απευθείας στους δήμους. «Δυστυχώς, η πολιτειακή νομοθεσία (της Νέας Υόρκης) και η συλλογική σύμβαση με εμποδίζουν να λάβω ταχύτερα και σοβαρότερα μέτρα», σημείωσε η δήμαρχος, η Λόβλι Γουόρεν, σε μήνυμά της προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο δήμος δεν διευκρίνισε πόσοι ακριβώς αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Τα πλάνα βέβαια από τις κάμερες που φορούσαν οι αστυνομικοί, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν προχθές Κυριακή, δείχνουν ότι τουλάχιστον επτά εξ αυτών ήταν παρόντες στο συμβάν. Ωστόσο, το μέτρο που θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι να αποπερατωθεί η εσωτερική έρευνα που διενεργεί η αστυνομία του Ρότσεστερ. Σύμφωνα με τον υπαρχηγό της αστυνομίας του Ρότσεστερ, τον Αντρέ Άντερσον, το κορίτσι είχε καταληφθεί νωρίτερα από μανία, παραληρούσε, απειλούσε να σκοτώσει τη μητέρα του και να αυτοκτονήσει.

ΗΠΑ αστυνομία 9χρονη: Τι έδειξαν οι κάμερες

Όπως καταγράφουν τα πλάνα, αστυνομικοί και αστυνομικίνες προσπαθούν να λογικέψουν το παιδί, προτού του περάσουν χειροπέδες και το αναγκάσουν να καθίσει στο πίσω κάθισμα περιπολικού. Το κορίτσι, έκλαιγε, φώναζε, εξεγειρόταν, αστυνομικοί το προειδοποίησαν ότι θα του έριχναν σπρέι πιπεριού, κατόπιν το έκαναν πράγματι, εξαγριώνοντάς το ακόμα περισσότερο.

Ο Αντρέ Άντερσον ανέφερε ότι οι αστυνομικοί δεν είχαν πρόθεση να συλλάβουν το παιδί, αλλά να το πάνε σε νοσοκομείο, όπου το διακόμισαν εντέλει, προτού βγει μερικές ώρες αργότερα. Τα πλάνα συγκλόνισαν και προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και θεωρούνται συνέχεια στη μακρά αλυσίδα της βίας και των ρατσιστικών προκαταλήψεων που εμποτίζουν το αστυνομικό σώμα στις ηΠΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις